Lasse Engel Pedersen har sin datter Isabella i skovbørnehave i Idrætsbørnehuset på Ingemannsvej, der nu er truet af besparelser. Privatfoto
in , ,

Like 👍

Skovbørn skal måske hjem til Ingemannsvej

BUDGET. Lasse Engel Pedersen har sin datter Isabella i skovtilbud i Idrætsbørnehuset på Ingemannsvej, der er nu truet af lukning. Han mener, at forvaltningen kun ser på økonomien og ikke tænker på børnenes vilkår.

Af Heidi Engelund

hee@minby.dk

BØRN:»Vi er sure over, at forvaltningen kun ser på økonomien og ikke tænker på børnene og de muligheder for fysisk udfoldelse og kropslig dannelse en idrætsinstitution giver,« siger Lasse Engel Pedersen, der har en datter på knap tre år i skovbørnehave i den selvejende institution Idrætsbørnehuset på Ingemannsvej.

Institutionen er nævnt flere steder i det budgetforslag, som politikerne har fået udleveret af forvaltningen.

Lasse Engel Pedersen mener ikke, at de tre modeller i effektiviseringsforslaget til budgetforhandlingerne viser et korrekt billede af virkeligheden.

»Vi mener, at forvaltningen har bagt nogle rævekager i stedet for at lægge facts på bordet,« siger han.

Kort tid til læsning

Idrætsbørnehuset på Ingemannsvej er truet på flere fronter i de tre modeller, der er fremlagt for at spare penge på børneområdet.

Institutionen kan risikere at miste sine skovbørnehavepladser i Lynge, og så få alle børnene hjem til Frederiksberg, hvis skovdelen udfases i løbet af maj 2019. En opsigelse af driftsoverenskomsten med institutionen er også i spil.

Lasse Engel Pedersen og flere forældre er meget frustrerede over, at de kun har haft tre dage til at dykke ned i spareforslagene.

Men i stedet for at give op, har de valgt at kæmpe for deres institution, der er den eneste DIF idrætscertificeret institution på Frederiksberg, hvor forældre står i kø for at få deres barn ind, og økonomien er også i orden, fortæller han.

Færrest børn skal påvirkes

Han og flere forældre har sammen kigget på løsningsforslag til politikerne.

»Vi har to løsningsforslag til politikerne, nemlig at hjælpe København ved at tage deres børn ind i institutionerne på Frederiksberg, og løse et akut problem i København og give os mulighed for at forberede ordentlige løsninger for både vores børn og ansatte i institutionerne,« siger han og fortsætter:

»Vores andet forslag er, at man går ind og vælger den løsning, der berører færrest mulige børn og lukker en til to institutioner i stedet for at smøre det ud over så mange institutioner, da det vil påvirke alt for mange børn, ansatte og forældre,« siger han.

Bevægelse er vigtig

Lasse Engel Pedersen har netop valgt Idrætsbørnehuset til sin datter, da han mener at det er vigtigt med bevægelse.

»I de næste tre år skal vores datter gå i en sammenpresset institution, da 60 børn fra Lynge skal stuves sammen i gymnastiksalen på Ingemannsvej. Det går ikke kun udover de børn der flyttes hjem. Man fratager på samme tid mulighed for at alle vuggestuebørnene og hjemmebørnehaven at kunne anvende gymnastiksalen til leg og bevægelse og begrænser dermed alle i den mulighed for udviklingen af bevægelsesglæde og grundmotoriske færdigheder der ellers er så særpræget ved en idrætsinstitution. Ved denne løsning påvirkes rigtig mange børns sundhed og udvikling i flere år, men man forsøger på papiret at få det til at se pænt ud,« siger han.

Lasse Engel Pedersen er ikke så vred over, at Frederiksberg Kommune skal spare, men mere måden det bliver gjort på.

»Jeg er mest sur over, at det ikke bliver gjort ordentligt. Vi vil gerne have, at det hele bliver lidt mere transparent. Men det er dejligt, at politikerne gerne vil høre på os, det indtryk fik vi ved borgermødet (28.august i KU.BE,red.),« siger han.

Vil vende hver en sten

Sine Heltberg (S), der er medlem af børneudvalget siger:

»Socialdemokratiet synes, skovbørnehaver er et godt tilbud til familier på Frederiksberg. Fordi byens børn også skal have mulighed for at komme i skoven. Vi har før kæmpet for skovbørnehaver, og det gør vi fortsat. Derfor er de spareforslag, der pt. ligger på bordet, for vidtgående.

Målet må være, at vi berører færrest mulige forældre og bevarer rigtig mange skovpladser. Vi hverken kan eller vil love, at der ikke kommer besparelser, men vi vil vende hver en sten for at prøve at mildne besparelserne,« siger hun.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

På Nørrebro kan ni ud af ti unge under aldersgrænsen købe alkohol

FOTOGALLERI: Vesterbrogade