in , ,

Elsker 😍

»Vi behøver ikke lukke en eneste skovbørnehave«

Af Heidi Engelund

hee@minby.dk

BUDGET: Forældre på Frederiksberg kæmper og råber højt for at undgå lukninger af institutionspladser, og især skovbørnehaverne er i farezonen.

Lige nu sidder politikerne og nærstuderer forvaltningens forslag om besparelser på børneområdet.

Omkring 450 institutionspladser står tomme, så derfor skal sparekniven svinges.

Børn fra København

Et forslag fra viceborgmester Jan E. Jørgensen (V) kan måske løse problemet. Han har talt med partifæller på Københavns Rådhus, og sammen har de fundet en løsning på problemet med for få børn på Frederiksberg til de tomme pladser.

»Københavns kommune har det stik modsatte problem, de har for mange børn til for få pladser, så hvis de nu fik passet nogle af deres børn på Frederiksberg i stedet for dyre, midlertidige pavillonløsninger, så kan vi løse to problemer på én gang. Vi behøver ikke lukke en eneste skovbørnehave, og København kan slippe for at bruge en masse penge på dårlige lappeløsninger. Vinderne bliver børnene og deres forældre,« siger han.

Midlertidige pavilloner

Ifølge næstformanden i børne- og ungdomsudvalget på Københavns Rådhus, Jens Kristian Lütken (V), skal Københavns Kommune stille pavilloner op til 91 daginstitutionsgrupper, og de skal etableres inden udgangen af i år.

Så København står og mangler de pladser som ligger lige over på den anden side af kommunegrænsen, nemlig på Frederiksberg.

Derfor foreslår de to venstrepolitikere, at Frederiksberg åbner sine ventelister for børn fra andre kommuner, og gøre opmærksom på, at man kan få passet sit barn på Frederiksberg, selv om man bor i Københavns Kommune.

Jan E. Jørgensen siger:

»Vores daginstitutioner er mindst lige så gode som dem i København, og samtidig er de lidt billigere, så jeg er slet ikke bekymret for, at vi vil kunne få fyldt de tomme pladser op med nogle søde børn fra København,« siger han og fortsætter:

»Samtidig skal man huske, at vi inden for en kortere årrække får brug for flere pladser igen, når der åbner op til 700 boliger på hospitalsgrunden. Det skulle være mærkeligt, om de ikke også får børn,« siger han.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Grønningen – et åndehul i NV

Niels fortæller historier med fotos