Glæd dig til masser af lækre beats og godt humør, når Gadefest On Tour kommer til Nørrebro. Foto: Marlu Photo
in , ,

Like 👍

Ny gadefestival indtager Nørrebro

FEST I GADEN: Musik, kunst og kultur er en del af indholdet, når der lørdag 8. september er gratis gadefestival på torvet foran Panumtårnet på Blegdamsvej. Bag initiativet står Gadefest On Tour og Københavns Universitet Panum.

Gadefest On Tour bringer højt humør, dans og en masse elektronisk musik til ni større byer i Danmark. Nu er turen kommet til Nørrebro, hvor karavanen har allieret sig med Det Sundhedsvidenskabelige Falkultet på Københavns Universitet. Sammen vil de skabe en unik og anderledes festival, hvor alle er velkomne.

Gadefest On Tour har ry for at vende byen på den anden ende, når de ved hjælp af en til formålet specialbygget scene, konfettikanoner og sprudlende ild forvandler byen til en stor, lokal gadefestival. Musikken leveres af TooManyLeftHands, og under konceptet ’TooManyLeftHands & Friends’, inviterer dj-duoen en stribe lokalt kendte og udefrakommende artister med på scenen for at skabe en gedigen fest.

Fra Ibiza til Nørrebro

Den danske dj-duo er efterhånden ikke til at komme udenom hverken herhjemme eller på den internationale, elektroniske musikscene. Anders K og Martin Nick har både spillet på et utal af klubber i København, men også i de franske alper og på Ibizas badestrande. Fornyeligt gæstede de Summerburst Festival i Sverige, og de var også at finde på Tinderbox’s Magicbox-scene for fjerde år i træk. Martin Nick, som udgør den ene del af den populære duo, glæder sig til at sætte gang i festen på Nørrebro.

»Vi har stor erfaring med at lave gadefester, og selvom det stadigvæk er lidt forbudt, fordi man fester i et miljø, hvor man normalt ikke må feste, så skabes der en helt unik stemning, når byen går sammen og fester igennem,« siger han og tilføjer, at han gadefesten er et interessant koncept, fordi alle festivalerne er forskellige fra hinanden.

»Gadefest On Tour konceptet er det samme fra by til by, men indhold og samarbejdspartnere er meget forskellige. I København er vi gået sammen med Studenterklubben på Panum, og her byder man de nye studerende velkommen med en gadefest. Det er nyt og anderledes, og samtidig er alle velkomne. Det er ikke en lukket fest,« siger Martin Nick.

Lokale støtter i ryggen

Gadefest On Tour er udviklet af Royal Beer, Faxe Kondi Booster og TooManyLeftHands i fællesskab. Konceptet inkluderer en række lokale partnere, og i København samarbejdes der blandt andet med VerdensKulturCentret på Nørrebro og Københavns Universitet Panum.

Gadefestivalen starter allerede kl. 14.00 med flere spændende aktiviteter, blandt andet fotoudstilling, danse-workshop og oplæg fra studenterorganisationerne på Panum. Er du sulten, er der streetfood med mad og drikke fra flere forskellige gadekøkkener og barer. Alt sammen som opvarmning til den store fest.

Der er gratis adgang, og tilmelding er ikke nødvendig.

 

js

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Midlertidige regionsklinikker skal afhjælpe akut lægemangel

På Nørrebro kan ni ud af ti unge under aldersgrænsen købe alkohol