Foto: Områdefornyelse Nordvest

Like 👍

Grønningen – et åndehul i NV

GRØNT ØNSKE. Et ønske, der står allerhøjest på ønskelisten hos Bispebjerg Lokaludvalg i forbindelse med de kommende budgetforhandlinger, er området Grønningen. Nu lægger formanden pres på politikerne.

Af Julie Stougaard

js@minby.dk

BUDGET: Hånden på hjertet så er grønne græsgange med sommerblomster i alle regnbuens farver nok noget af det sidste, folk forbinder med Nordvest, hvis man stiller dem spørgsmålet.

Men der findes rent faktisk et sådan sted – det hedder Grønningen og ligger placeret mellem Tagensvej og Tomsgårdsvej. Området er et haveanlæg af den anerkendte landskabsarkitekt Carl T. H. Sørensen. Den sydlige del er ejet af kommunen, mend den nordlige del af Grønningen omkranses af FSB’s almene boligafdeling Bispeparken, som figurerer på regeringens ghettoliste.

Banderne huserer

Det er da heller ikke lutter rosenrødt, det der foregår på den grønne eng. Bispebjerg Lokaludvalg har et stærkt ønske om, at politikerne sætter penge af i de kommende budgetforhandlinger, blandt andet for at det kan blive trygt at færdes i det grønne område.

Derfor har formanden for Bispebjerg Lokaludvalg Alex Heick nu sendt en opfordring med overskriften ’Bander eller byliv?’ til politikerne for at understrege, hvor meget lige præcis Grønningen fylder i de lokales bevidsthed. ’Hen over sommerhalvåret har Grønningen i Nordvest spillet en central rolle i banderelaterede aktiviteter. Her har været uro/ballade, banderelateret hashsalg, anholdelser og vanvidskørsel. Beboerne omkring Grønningen og ved Tagensbo Skole er utrygge, og vi er bekymrede for, at bandekonflikterne får lov at slå rod her’, skriver lokaludvalgsformanden i opfordringen.

En klimatilpasset park

Det er samtidig besluttet, at den grønne park i fremtiden skal være med til at løse Københavns Kommunes klimaudfordringer. Planen er, at der skal etableres bassiner igennem parken, som skal kunne tilbageholde store mængder af regnvand. Og det giver god mening, skriver Alex Heick, men det medfører også bekymringer.

’For hvordan vil det påvirke parken? Vi er bange for, at bassiner blokerer for gennemgang og ophold. Vi frygter også, at klimatilpasningen vil forstærke oplevelsen af en park, som er svær at indtage og tage ejerskab over. Vi ser det besluttede projekt om klimatilpasning som en oplagt mulighed for samtidigt at lave en moderne bypark, som både kan fungere som regnvandsanlæg og som et grønt mødested i et tætbefolket og udsat boligområde’, skriver han og tilføjer, at der til budgetforhandlingerne foreligger et forslag om, at Grønningen ikke blot skal bruges som vandopsamlingsbassin.

Positivt byliv

’Der skal også etableres et tryggere og pænere byrum på Grønningen med bedre mulighed for ophold, bedre belysning, og muligheder for leg og læring.’

På den måde vil beboerne i Nordvest få noget positivt byliv og tryghed, som der er mangel på i bydelen, slutter Alex Heick.

’Beboerne i netop dette område af København trænger til positiv opmærksomhed, og har brug for positivt byliv på et trygt sted, hvor man har lyst til og mulighed for at mødes. En park hvor det er beboerne der bestemmer og ikke banderne og andre med lyssky aktiviteter.’

Budgettet forventes forhandlet på plads inden for den næste uge.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Høj husleje truer Louisegårdens eksistens

»Vi behøver ikke lukke en eneste skovbørnehave«