»Man siger, at vi skal kunne lære af historien. Men hvordan gør vi det, hvis vi gang på gang forskønner og retoucherer den?« spørger festivaldirektør for Golden Days, Svante Lindeburg. Arkivfoto: Dan Møller

Golden Days dykker ned i kulturelle skønhedspletter

B-sider. Årets Golden Days Festival kigger nærmere på kulturhustoriens B-sider. Målet er at lære af eksperimentets og den vilde tankes kraft.

Årets Golden Days Festival går bagom, hvad folkene bag kalder ’vor tids fejlforsagende præstationssamfund’ med Historiens B-sider som årets tema.

Sammen med en lang række samarbejdspartnere byder den årligt tilbagevendende festival på mere end 200 arrangementer i hele hovedstadsområdet i dagene 7.-23. september.

Gennem litteratur, arkitektur, musik, film, kunst, scenekunst og samfundsstof undersøger festivalen vores fælles bagkatalog og giver et alternativt blik på historien.

Fraklip fra pulterrummet

»I en præstationsfikseret nutid, hvor nulfejlskulturen har sejret, er det på tide at hive eksperimenterne, fejlene og fraklippene frem fra historiens dybeste pulterrum. Ikke for ukritisk at hylde alting, men for kritisk at lære noget af fortidens fortrængte fejl og af dens glemte succeser,« siger festivaldirektør Svante Lindeburg i en pressemeddelelse.

Festivalen tyvstarter på Glyptoteket torsdag 6. september med ’Slow: En aften om det glemte’. Her udfolder museet fortællingen om, hvordan kunsten gennem tiden er blevet brugt til at skrive og omskrive historien.

Fredag 7. september inviterer Golden Days indenfor i Skuespilhuset til gratis festival for årets festival – bl.a. med besøg i husets hemmelige rum.

Du kan se hele programmet for festivalen på Golden Days’ hjemmeside HER

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Sponsoreret: Frisk sushi i traditionel japansk stil

Værtshuskrig spidser til