Ungdommens Folkemøde har i de seneste to år fundet sted i Søndermarken. I år er festivalen rykket til Valbyparken, hvor den finder sted torsdag til lørdag. Arkivfoto: Martin Sørensen
in , ,

Sur 😠 Ked 😭 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Folkemøde rykker ind i Valbyparken

Når Ungdommens Folkemøde torsdag til lørdag omdanner Valbyparken til verdens største demokratifestival for unge, forventes det, at 35.000 unge vil besøge festivalen.

I de seneste to år har Ungdommens Folkemøde fundet sted i Søndermarken, men i år er det Valbyparken, der lægger græs til den store demokratifestival for ungdommen.

Her bliver taget fat på nutidens udfordringer med fremtidens borgere i over 500 forskellige events, hvor man kan møde beslutningstagere, organisationer og meningsdannere.

»Det er ikke kun, når vi sætter et kryds hvert fjerde år, vi har mulighed for at deltage i demokratiet. Den mulighed opstår hver dag, det er bare sjældent, vi opdager det. Derfor har vi brug for Ungdommens Folkemøde, så unge kan få en demokratisk vitaminindsprøjtning og bade sig i ytringsfrihed.« siger talsperson for Ungdomsbureauet, som står bag folkemødet, Nicolaj Laue Juhl.

Ølkassetalen får nyt liv

Taler fra ølkasser har været brugt til at hylde ytringsfrihed, demokrati og til at hæve folk, der har noget på hjerte og sind, så de kan brøle ud over en forsamling. Det er netop det, den nye scene Ølkassen vil gøre på Ungdommens Folkemøde.

»På Ølkassen hylder vi og revitaliserer den traditionelle ølkassetale, som vækker, provokerer og udfordrer sit publikum. Scenen er åben for alle, der tør træde op og give deres mening til kende,« siger Nicolaj Laue Juhl.

Derudover vil politikerne Mette Frederiksen, Kristian Thulesen Dahl, Morten Østergaard, Pia Olsen Dyhr, Pernille Skipper, Uffe Elbæk, samt Anders Samuelsen holde en tale på Ølkassen til ungdommen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Vores vej er blevet til leg

Metroselskab vil udvide arbejdstid