Fremover vil socialøkonomiske virksomheder være med til at lave den københavnske skolemad, EAT. Arkivfoto: Michael Paldan

Skolemad med socialt ansvar

Folk med fysiske eller sociale udfordringer skal fremover være med til at levere råvarer til den københavnske skolemad, EAT.

Af Anja Berth

abe@minby.dk

Vitello tonnato italiensk pickles, cherrytomater og groft landbrød, sandwich med mozzarella, semitørrede tomater, pesto og salat og fiskefrikadeller og pastasalat med fennikel, ærter og romesco-sauce.

Blot et udvalg af de retter, som københavnske skoleelever kan sætte tænderne i, hvis de får mad fra ordningen EAT.

Maden bliver fremstillet i et stort produktionskøkken i De Gamles By på Nørrebro og med op til 8.000 bestillinger om dagen fordelt på tre valgmuligheder er der ingen, der står tomhændet i det store køkken.

Derfor er det ifølge børne- og ungdomsborgmester, Jesper Christensen (S) glædeligt, at politikerne netop har givet grønt lys til at socialøkonomiske virksomheder, der beskæftiger folk med fysiske eller sociale udfordringer, kan blive underleverandører.

»Jeg er glad for, at vi på skoleområdet også gør noget for at leve op til kommunens politiske hensigt om at få flere mennesker med handicap eller sociale udfordringer ind på arbejdsmarkedet. Nu kan vi få nogle flere socialøkonomiske virksomheder ind som underleverandører til vores EAT-køkken, der laver mad til skolerne,« siger Jesper Christensen, der forsikrer, at ingen medarbejderne skal udskiftes men at beslutningen om flere underleverandører også handler om arbejdspresset i køkkenet.

Flere og flere børn

»Vi får flere og flere skolebørn i København, og stadig flere af dem vælger at spise mad fra vores EAT-køkken. Derfor har vi brug for alle de dygtige medarbejdere i vores køkken for at følge med den stigende efterspørgsel. Her kan det også være en hjælp, at vi nu får flere underleverandører i form af socialøkonomiske virksomheder med socialt udsatte og handicappede medarbejdere,« siger Jesper Christensen.

Kunderne i butikken, forældre, der køber maden og børnene, der spiser den skal dog ikke frygte eller regne med ændringer af hverken pris, eller koncept. Og maden vil fortsæt være 90-100 procent økologisk.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

|

Alternativet og Enhedslisten forlader budgetforhandlinger

Bæredygtighed er vejen frem