in , ,

Like 👍

Flere bilbrande hærger

BRAND. Bilbrandene fortsætter, og igen er Nørrebro og Nordvest særligt hårdt ramt. For flere beboere i området er bilbrandene dråben, der får bægeret til at flyde over.

Af Julie Stougaard

js@minby.dk

ILDSPÅSÆTTELSE: Skovlene skraber igen og igen mod asfalten. Der skal mange skovlfulde til for at fjerne asken fra en nedbrændt bil.

Mens de fleste er på vej hjem for at holde weekend denne fredag eftermiddag, arbejder to arbejdsmænd fra SOS Dansk Autohjælp på at fjerne resterne af den bil på Tranevej i Nordvest, der natten til fredag i sidste uge blev sat ild til.

»Det har været voldsomt, for branden gik ud over fire andre biler i nærheden. Blandt andet den derovre,« siger den ene af arbejdsmændende og peger over på en stationcar, hvor bagklappen bærer præg af at have været lidt rigeligt tæt på flammerne.

Siden fredag har der igen været flere bilbrande i byen, og især Nørrebro og Nordvest har været hårdt ramt. Tirsdag aften i sidste uge gik det ud over fire biler på Grønnemose Allé, én på Frimestervej og én på Sjællandsgade. Dagen efter, onsdag 22. august, blev der sat ild til to biler i Struenseegade og forsøgt at sætte ild til en asfaltbil i Vermundsgade.

By i brand

Natten til søndag var den gal igen, hvor fem bilbrande brød ud i løbet af knap en time. Her var de tre af dem på Nørrebro og i Nordvest på henholdsvis Udbygade, Sjællandsgade og Peter Rørdamsvej ved Grundtvigskirken.

Københavns Politi oplyser, at det lader til at være en gruppe lokale unge, der er utilfredse, og som har forskellige motiver. De mener ikke, at det er en sammentømret gruppe af unge, men forskellige unge, som primært er over 18 år.

Ifølge Københavns Politi hører de fra de unge, at de er utilfredse med politiets øgede tilstedeværelse og de mange henvendelser og visitationer i kvarteret.

Skaber utryghed

Bilbrandene er endnu en ting, der skaber utryghed i området. »Det kommer da rigtig tæt på. Tranevej er jo lige rundt om hjørnet herfra,« siger Hanne Mogensen, som vi møder på Vibevej, hvor hun netop har parkeret sin bil.

»Det gør mig utryg. Jeg synes generelt, at kvarteret her har ændret sig gennem årene og ikke til det bedre. Jeg synes, det er blevet mere råt. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg ikke skal blive boende her meget længere,« tilføjer hun.

Den holdning deler flere af beboerne i Nordvest. På Nørrebro/Nordvest Bladets Facebook-side giver flere udtryk for, at bilbrandene blot er endnu en i rækken af utryghedsskabende hændelser, som giver lyst til at flytte fra bydelen.

»Jeg overvejer at flytte på grund af utryghed generelt og manglende regulering til trods for, at politiet er forbi flere gange dagligt. Bare aldrig når der er ’gadefest’. Jeg tror, det er noget andet end ’bare’ flere betjente på gaderne, der skal til. Synligt politi skaber også utryghed, synes jeg. Og ja, jeg overvejer reelt at flytte! Jeg har to børn, som jeg ikke tør lade gå hjem fra skole selv,« skriver June Jensen.

»Jeg har aldrig boet i et kvarter med så meget ballade. Normalt er jeg et rummeligt menneske, men mit hjem skal ikke være omringet af hærværk, bilræs, konstante udrykninger og utryghed. Gid der var noget at gøre! Hilsen en nabo til Frederiksborgvej,« skriver Sissel Vinther på Facebook-siden.

En tredje skriver, at hun netop er flyttet, og at den største grund var netop utrygheden i området.

Politiet advarer

Udover selve efterforskningen har politiet iværksat en indsats, hvor de dels er til stede i de udsatte områder med både uniformerede og civile betjente. Dels taler lokalpolitiet med unge i skoler og på institutioner for at finde ud af, hvad der foregår. Det skriver Ekstra Bladet.

Ledende politiinspektør og chef for beredskabet i Københavns Politi Peter Dahl mener, at gerningsmændene til bilbrandene virkelig ikke tænker sig om.

»Heldigvis er brandene indtil videre blevet opdaget hurtigt, så det kun har spredt sig til andre biler. Men det kan jo gå helt galt. Det værste, der kan ske, er at det breder sig til beboelse. Det er virkelig ikke noget at spøge med,« siger han til Ekstra Bladet og opfordrer beboere i området til at kontakte politiet, hvis de ser noget mistænksomt.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Gerningsmand til røveri efterlyst

Skovbørnehaver er i farezonen for at lukke