I august kom det frem, at kulturcentret ved Kildevældsskolen endnu engang blev forsinket. Det åbner i 2019, burde det i hvert fald. Foto: Martin Sørensen

Kulturcenter udskudt igen-igen…


Af Thomas Frederiksen

thof@minby.dk

Udsættelse: Nu sker det. I foråret 2014 blev der sat penge af til at komme i gang med Kulturcenter Kildevæld.

»Østerbro får kulturcenter i 2016,« fremgik det af Østerbro Avis 2. april 2014.

Foreløbig er kulturcentret udskudt tre år, så det nu først står færdig i 2019.

Efter flere forsinkelser blev første spadestik ellers foretaget i september 2017, og nu skulle det være ganske vist, at det åbnede i 2018. August stod der endda på skiltene for byggeriet ved Kildevældsskolen.

Men nej. Nu hedder tidsplanen, at det åbner i andet kvartal 2019.

Flere mangler

I november 2014 skrev Østerbro Avis, at åbningen var udskudt til oktober 2017.

Dengang frygtede daværende næstformand og nuværende formand i Østerbro Lokaludvalg, Allan Marouf, at det ville trække endnu længere ud.

16. december 2015 skrev Østerbro Avis, at projektet nu var udskudt til begyndelsen af 2018.

Begge gange forklarede kommunen det med, at det skete som led i den omfattende helhedsrenovering af Kildevældsskolen, hvor flere elementer skulle passe sammen.

Begyndelsen af 2018 blev ret hurtigt til senere i 2018, men da byggeriet gik i gang i september i fjor, var der en forventning om, at det denne gang ville holde.

Men ak, på grund af at »entreprenøren har fremsendt en række krav om tidsfristforlængelse, som Økonomiforvaltningen i et vist omfang bliver nødt til at imødekomme, idet der er flere mangler særligt i ingeniørprojektet,« er projektet udskudt igen.

Østerbro Avis ville gerne have haft en uddybende kommentar hos Byggeri København i Københavns Kommune, som står for gennemførslen af byggeriet.

Men den relevante person er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Årtier gammel drøm

Ønsket om et kulturhus på Ydre Østerbro strækker sig i øvrigt endnu længere tilbage end til 2014. Det er en årtier gammel drøm.

Ved kommunens budget helt tilbage i 2006 blev det besluttet at sætte det på skinner. Dengang var det planen, at det skulle opføres omkring Hans Knudsens Plads, og det skulle finansieres via salget af Beauviasgrunden på hjørnet af Lyngbyvej og Rovsingsgade.

Det salg lod dog vente på sig, og intet skete, før den daværende områdefornyelse i Sankt Kjelds Kvarter kom med en plan om at bygge et kulturcenter sammen med Kildevældsskolen.

Det var en billigere løsning i forhold til at bygge et kulturhus, men den model er det meningen, at kulturcentret kan benytte sig af skolens faciliteter.

Byggeriet af kulturcentret er derfor koblet sammen med renoveringen af skolen. Og denne renovering er i øvrigt også forsinket.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Professionel korrekturlæsning på dansk og engelsk

Body SDS fik ministerbesøg