Like 👍

Bilparkering under 250 frugttræer

Den første parkeringskælder i den nye bydel er blevet indviet. Under den kommende Grønttorvspark er der plads til 383 biler. Og der har allerede været rift om pladserne.

Endnu står de der ikke, træerne og buskene, der skal udgøre den kommende plantage Grøttorvsparken i de nye bydel på Grønttorvet. Men når de 250 frugttræer giver skyggefulde pladser i bydelens nye samlingspunkt, er det med en stor parkeringskælder under jorden.

Parkeringskælderen er netop blevet indviet, og det skete med balloner og flag og stod opbakning fra de fremmødte beboere.

»Det er fantastisk, parkeringskælderen nu er klar. Jeg har glædet mig til den var klar, da det er lettere at parkere, ligesom jeg får bilen tættere på hjemmet. Jeg glæder mig samtidig til at se parken, når den er opført,« fortæller Catrine Eisenreich, der var en af de fremmødte beboere.

Bilerne væk fra vejen

Der har været rift om pladserne i af den nyetablerede parkeringskælder, der har plads til 383 biler fordelt på leje og eje, fortæller projektudvikleren FB Gruppen.

Parkeringskælderen er placeret under den 23.000 kvadratmeter store Grønttorvspark, der bliver bydelens hjerte og samlingspunkt. Den centrale beliggenhed midt på Grønttorvet er med til at få bilerne væk fra veje og kantsten. Det skaber større sikkerhed for de yngste beboere og giver plads til flere grønne områder, lyder det fra projektudvikleren.

»På Grønttorvet har vi fokus på mennesker og grønne værdier. Derfor har vi i masterplanen lagt vægt på at skabe bedre byrum og parkering af bilerne i kældre, så de grønne og sanselige indtryk fremmes,« siger Hans-Bo Hyldig, der er adm. direktør for projektudvikleren FB Gruppen i en pressemeddelelse.

»Den dyre løsning«

»Oprindeligt var det planen at opføre parkeringshuse på området, men parkeringshuse er døde huse og skaber ikke det miljø og fællesskab, som vi fra FB Gruppen forsøger at fremme. Derfor valgte vi den dyre løsning – at bygge nedad og dermed optimere de grønne områder.«

Indvielsen sluttede ceremonielt ved, at en miljøvenlig Renault Zoe elbil som den første brød det røde bånd og officielt åbnede parkeringskælderen.

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Klagemulighed. Nyt Ankenævn for urimelige p-bøder

En historisk dag for 72 børn og deres forældre