Helle Hastrup og Milla Grønborg fra Bordings Friskole er som mange andre blevet glade for broen over Sortedams Sø, som har været der midlertidigt, mens der været metroarbejde i søen. Flere borgere håber at kunne beholde den, men det tyder intet på sker. Foto: Dan Møller

Øv, broen skal snart væk

Af Thomas Frederiksen

thof@minby.dk

Over broen: Det var ikke populært for beboerne ved Sortedams Sø, da det for omkring ti år siden kom frem, at der skulle være metroarbejdsplads i søen.

Men nu hvor arbejdet lakker mod enden, har det vist sig, at mange borgere omkring søen har været særdeles glade for i hvert fald en ting i forbindelse med det omfattende byggeri.

Broen som går tværs hen over Sortedams Sø er blevet et populært element for børn og voksne.

Den er opført for at skåne folk mest muligt for støj, møg og tung trafik omkring metroarbejdspladsen. Men flere folk vil gerne beholde den.

»Vi har tit snakket om, at den burde blive. Det er en fantastisk smutvej, og det er rigtig godt for skolebørn,« siger Helle Hestehave.

Når det gælder skolebørn er det især elever fra Bordings Friskole i Øster Søgade, som har glæde af broen.

Genvej til Fælledparken

Østerbro Avis møder Helle Hastrup og Milla Grønborg, som er lærere på skolen. De er ærgerlige over, at broen snart er fortid.

»Vi bruger den rigtig meget. Det er mere sikkert for eleverne at bruge den, også når vi skal fra skolen, og de skal have idræt i Fælledparken,« fortæller de.

Flere borgere i nærheden af søen har da også rettet henvendelse til Københavns Kommune for at høre, om broen kan bevares.

Det kommer dog ikke til at ske. Det vil i hvert fald være meget vanskeligt.

Søerne er fredet, og det vil kræve en dispensation fra fredningen, hvis der skulle være en permanent bro.

»Det vurderes, at en dispensation vil være meget svær at opnå på baggrund af tidligere afgørelser hos fredningsnævnet, der lægger vægt på søernes ubrudte vandoverflade,« lyder det i et borgersvar fra Anne-Sofie Degn, vicedirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune.

Skulle broen blive liggende, kunne Lars Oxfeldt Mortensen, som Østerbro Avis møder på vej over broen, da også godt tænke sig, at den ville tage sig pænere ud.

»Køn er den ikke, så der måtte godt være en pænere bro, eventuelt i kombination med en café. Ting skal ikke være statiske, heller ikke Søerne,« mener han. Men det kommer ikke til at ske lige foreløbig i hvert fald.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Vesterbro Ny Skole hitter med karaktererne efter lang indsats

Kulturborgmester: Fodgængerfelter skal være regnbuefarvede