Cassandra Nielsen (t.v.) har boet i Valby hele sit liv, mens Samantha Jensen er tilflytter fra Hvidovre. Foto: Dan Møller
in , ,

Valby er bare smukkere

MISS DANMARK. To af pigerne i årets Miss Danmark-finale er fra Valby. Samantha og Cassandra med efternavnene Jensen og Nielsen går efter at vinde det hele. Det kræver såvel indre som ydre skønhed samt en god portion intelligens.

Af Bo Børresen

bob@minby.dk

SKØNHEDER: Vi er mange, der mener, at Valby er en af Kongerigets smukkeste bydele. Samantha Jensen og Cassandra Nielsen er kun med til at underbygge den påstand. De to Valby-piger har begge kvalificeret sig til årets Miss Danmark-finale.

At nå så langt kræver selvfølgelig, at man har udseendet med sig. Men der er meget mere end det ydre, der tæller. For eksempel selvsikkerhed:

»Det gælder om at tro på sig selv men samtidig også om at være ydmyg og have en positiv udstråling,« siger 22-årige Samantha.

Hun bakkes op af Cassandra, der med sine 17 år er blandt finalens yngste deltagere:

»Man skal være den bedste udgave af sig selv og ikke tage hverken sig selv eller konkurrencen alt for højtidelig,« pointerer Cassandra.

»Det er rigtigt. Det nytter ikke noget at overtræne. Så er det vigtigere at have sig selv med og være mental stærk,« supplerer Samantha.

Vil være læge

De to Valby-piger lader til at besidde den rette blanding af ydmyghed og selvtillid. I hvert fald går de begge efter sejren i næste måned Miss Danmark-finale:

»Det gælder om at tro på sig selv,« siger Cassandra.

»Ja, jeg er altså et konkurrencemenneske, så jeg går altid efter at vinde,« tilføjer Samantha, som har en fortid som atletikudøver på eliteplan. Hun holder fortsat formen ved lige ved at træne med konkurrenceholdet i Hvidovre Atletik & Motion, men deltager ikke længere i atletikkonkurrencer:

»Jeg har valgt at koncentrere mig om mine medicinstudier på Københavns Universitet,« fortæller Samantha.

Den lokale Meny

Atletiktræningen kom Samantha til gavn, da de i alt 30 Miss Danmark-finalister for nylig fik testet fysikken på Svanemøllen Kaserne ved blandt andet at genneføre en militær forhindringsbane.

»Vi har ikke fået resultatet af testene, men jeg håber da, at jeg ligger i toppen,« siger hun.

Cassandra er i gang med at tage en EUX (erhvervsgymnasial uddannelse) på Niels Brock. I fritiden arbejder hun i Meny på Gammel Køge Landevej. Motionen begrænser sig til nogle løbeture i Vigerslevparken.

»Og så spiser jeg så sundt og fornuftigt som muligt og tager trapperne i stedet for elevatoren,« tilføjer hun.

Sommerglæde

I forbindelse med Miss Danmark-konkurrencen har finalisterne skulle involvere sig i et velgørenhedsprojekt efter eget valg.

Cassandras valg faldt på ’Camp Sommerglæde’, der henvender sig til udsatte familier, som ikke har økonomi til at holde sommerferie med børnene.

»Jeg brugte en uge af min sommerferie sammen med børnene og deres familier. Jeg var med til at slå telte op og var på ture med børnene. Det var meget givende,« siger Cassandra, der har boet i Valby hele sit liv.

Krammebamse

Som medicinstuderende var det oplagt for Samantha at vælge et projekt inden for sygehusverdenen:

»Jeg valgte TrygFondens ’Projekt Krammebamse’, der uddeler bamser til børn, som for eksempel skal opereres eller i fuld narkose. Et barn der skal opereres er som regel bange eller i hvert fald nervøs. Så kan det være en stor hjælp at have en ven i en bamse, man kan kramme. Bamsen kan også være en stor hjælp i selve behandlingsforløbet, hvor den ’går forrest’ og bliver udsat for de samme ting som barnet skal igennem,« forklarer Samantha.

De to Valby-piger mangler kun at deltage i én Miss Danmark-bootcamp mere, inden det går løs med den store finale, der afholdes i Cirkusbygningen 12. september. Vinderen af Miss Danmark-konkurrencen kvalificerer sig til Miss World-finalen i Kina til december.

 

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Miljøpunktets aftale forlænget med et år

Udstilling til ære for Per Kirkeby