Vanløse Bio har stået tom hele sommeren, og det skyldes konkurs af selskabet bag biografen. Det er ejeren af bygningen, Holberg Fenger Gruppen, der har begæret biografen konkurs, da den ikke har betalt husleje. Ejeren mener, at det skyldes manglende samarbejde. Arkivfoto: Martin Sørensen

Vanløse Bio er gået konkurs

 Vanløse Bio er lukket på ubestemt tid og ifølge kurator skyldes konkursen manglende huslejebetaling. Ejeren af biografen, Flemming Antony, siger, at konkursen skyldes, at samarbejdet med udlejeren ikke har været til stede.

Af Anja Berth

abe@minby.dk

»Biografen er lukket – henvendelse Bio@elmann.dk.«

Vanløses egen biograf, Vanløse Bio er gået konkurs og øjeblikkeligt lukket.

Det oplyser kurator af boet, advokat Finn Lynge Jepsen til Vanløse Bladet.

»Det er manglende huslejebetaling, der har fået ejeren af bygningen, Holberg Fenger Gruppen, til at begære biografen konkurs. Der har været for få indtægter og for mange udgifter,« siger Finn Lynge Jepsen til Vanløse Bladet.

Vanløse Bio har ikke skiltet med lukningen på hjemmesiden, og det skyldes ifølge kurator, at det er selve virksomheden, VB Administration ApS, der er gået konkurs, og at kurator ikke har noget at gøre med selve biografen.

Hvor om alting er, skal man ikke regne med de forestillinger, der er annonceret på hjemmesiden, lige som man slet ikke skal regne med at komme i biografen igen på Jernbane Allé.

»Det er da trist, at en god lokal biograf er lukket, og man må håbe, at der er nogen, der vil overtage den, men det er usandsynligt, at de nuværende ejere kører biografen videre,« siger Finn Lynge Jepsen.

Konkurs nødvendig

Det er journalist og redaktør Flemming Bagger Antony, som er ejer af VB administration Aps.

»Jeg har kæmpet for at Vanløse Bio skulle fortsætte, men samarbejdet med udlejer har ikke været eksisterende, og til sidst var der ingen anden udvej end at lade det gå konkurs,« siger Flemming Antony til Vanløse Bladet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra udlejer, Flemming Fenger.

Da Vanløse Bladet på sin Facebookvæg offentliggjorde nyheden torsdag sidste uge, affødte det mange grædende smileyer og kommentarer som:

»Ærgerligt. Tiden er nok løbet fra så stor en sal. Mindre sale og film som i Grand og Dagmar og Falkoner. Det var ellers så dejligt med en lokal bio« og:

»Åbenbart ikke vanløseborgerere nok der har benyttet vores dejlige bio-så trist«. Samt opfordringer til at Nordisk Film skal køre biografen videre.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Det hvide hus ved Sortedam

Syv spor på Damhusengens Skole