FOTO: CHRISTIAN LINDGREN/RITZAU SCANPIX

DF stiller spørgmål om klimaanlæg i metroen

KØBENHAVN: Medlem af Københavns Borgerrepræsentation, Finn Rudaizky (DF) stiller på Borgerrepræsentationens møde på torsdag en forespørgsel til overborgmester Frank Jensen om de meget omtalte høje temperaturer i den københavnske metro, oplyser Rudaizky.

»København skal presse på overfor Metroselskabet for at få dem til at investere i et klimaanlæg eller en form for ventilation, der virker på de varme dage. Vi må og skal være på forkant, og jeg vil ikke være med til, at hensynet til en grøn metro skal stå over passagerernes helbred,« skriver Finn Rudaizky i en mail til Amager Bladet.

Han oplyser, at Metroselskabet i sin tid fravalgte klimaanlæg. Togene afkøles af de kølige tunneller, der året rundt er 12 grader, men afkølingen tager længere tid i sommerheden. Det forsinker driften, derfor lader man kun togene holde til nedkøling i længere tid uden for myldretiden.

»Hvis ikke Metroen hurtigt kan finde en bedre løsning, må de udlufte alt det de kan og fortsætte med at dele vandflasker ud, så passagererne ikke dehydrerer og falder om. Jeg forventer, at sommerens erfaringer indebærer, at man som ansvarligt selskab iværksætter en undersøgelse af, hvad det vil koste at få en forsvarlig løsning. Om det så bliver aircondition eller en mere grøn løsning må vi se på. Kan Metroselskabet ikke selv betale hele udgiften, så må Københavns Kommune bære sin del af byrden, da der er mange københavnere og københavnske turister i blandt Metroens mere end 63 mio. årlige passagerer,« skriver Rudaizky.      /haj

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Syv spor på Damhusengens Skole

Stof fra træbeskyttelse forurener grundvandet