Bygget af mursten fra Hyltebjerg Skole bliver Damhusengens Skole med syv spor og plads til 1900 elever den største folkeskole i København. Illustration: Foto: KANT/TRUST

Syv spor på Damhusengens Skole

Kant Arkitekter A/S har netop offentliggjort tegningerne af den nye skole, der er en sammenlægning af Vanløse Skole og Hyltebjerg Skole.

Af Anja Berth

abe@minby.dk

Den nye Damhusengens Skole i Vanløse får syv spor og plads til 1.900 elever – og bliver langt mere end en skole i traditionel forstand.

Det skriver arkitektfirmaet Kant Arkitekter i en pressemeddelelse.

Det er skolerne Vanløse Skole og Hyltebjerg Skole, der er lagt sammen til en stor skole, men byggeriet af den er netop gået i gang.

Ud over selve den store folkeskole skal der være både daginstitution, fritidshjem, kvarterhus, svømmehal, legeplads og offentlig park.

Ambitionen hos Københavns Kommune og TRUST-partnerskabet, der står bag byggeriet, har været at skabe en moderne skole, som kan blive et samlingspunkt i lokalområdet og binde by og skole sammen.

Betale tilbage til bydelen

Skolen skal med andre ord give noget tilbage til Vanløse.

»Med Damhusengens Skole vil vi gerne genetablere skolen som en vigtig og nærværende institution i byen. Det skal være et inspirerende sted, hvor der er plads til læring og udvikling, og hvor børn trives. Vi har samtidig – sammen med Københavns Kommune som er bygherre – haft en ambition om at skabe et sted, som ’betaler tilbage’ til byen og til det omkringliggende lokalmiljø,« siger Uffe Bay-Smidt, der er partner i KANT arkitekter og ressourcechef i partnerskabet TRUST, der står for at udvikle og opføre den nye skole.

Ny lokalplan

I forbindelse med byggeriet skal der udarbejdes en ny lokalplan, og på sit møde sidste torsdag drøftede Vanløse Lokaludvalg planen.

Vanløse Lokaludvalg er især optaget af, hvordan man tænker idrætsfaciliteter ind, så også andre børn og unge i bydelen kan få glæde af en idrætsha og udendørs faciliteter

Ifølge pressemeddelelsen fra Kant Arkitekter er det meningen, at skolen skal kunne bruges dagen igennem, således at så mange som muligt får glæde af den.

Skabt af gamle mursten

Den nye Damhusengens Skole opstår, hvor Vanløse Skole og Hyltebjerg Skole ligger i dag. I praksis betyder det, at Vanløse Skole i den kommende tid vil gennemgå en ombygning og renovering, mens nye bygninger skyder op, hvor Hyltebjerg Skole før lå. Tilsammen kommer nye og eksisterende bygninger til at danne én fælles stærk folkeskole for hele området.

Med syv spor bliver skolen en af de største i København, og det har derfor været en selvstændig opgave at skabe en skole, som på den ene side har den nødvendige kapacitet, men som samtidig føles både nærværende og tryg for børn og forældre.

Materialerne fra den gamle skole genbrugt i byggeriet af den nye skole. Hos TRUST forventer man, at helt op imod 75 procent af de gamle mursten fra Hyltebjerg Skole kan genbruges, når den nye skole skyder op. Og da de mange sten kommer i forskellige farver og nuancer, har man valgt at konstruere et gennemgående facadeudtryk til de nye bygninger, som modsvarer denne fordeling. Det skal dels give den ny facade et interessant spil, og dels stå som et stærkt vidnesbyrd om, at den nye skole står på skuldrene af den tidligere – og at den skabes med respekt for stedets historie.

Det er det strategiske partnerskab TRUST, som bygger Damhusengens Skole.

Partnerskabet TRUST består af Nøhr & Sigsgaard, Enemærke & Petersen, DOMINIA, Norconsult, GHB Landskab og KANT arkitekter.

Læs mere om projektet på kant.dk eller på Vanløse Lokaludvalgs hjemmeside.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Vanløse Bio er gået konkurs

DF stiller spørgmål om klimaanlæg i metroen