Pressefoto: Paul Kolnik/Tivoli/New York City Ballet

New York City Ballet fejrer Tivolis 175 års fødselsdag

Hip hurra. Balletten har altid været vigtig i Tivoli, og de næste fem dage gæster New York City Ballet Tivolis koncertsal for at fejre fødselaren.

Af René Mølskov

rem@minby.dk

Hip hurra: New York City Ballet fylder 70 år i år. Og Tivoli fylder 175 år.

For 40 år siden var den anerkendte forbi for første gang. Nu er det 10 år siden, de var her sidst, men i anledningen af Tivolis 175-års jubilæum er de tilbage. Tivoli fejres under overskriften ’hele verden mødes i Tivoli’, og det er et møde, som balletten ofte har bidraget til gennem årene.

Tivolis balletchef, Peter Bo Bendixen, fortæller i en pressemeddelelse:

»At få New York City Ballet til Tivolis Koncertsal igen har været en ambition, lige siden det verdensberømte balletkompagnis stjernedansere sidst besøgte Tivoli i 2008. New York City Ballet hører til i den absolutte verdenselite. Ikke kun på grund af et enestående repertoire med Balanchine og Robbins som hjørnesten, men i høj grad også fordi kompagniet fortsat udvikler sig og udfordrer sig selv og dansen. Det er virkelig en oplevelse i verdensklasse, der er en 175-års fødselsdag værdig.«

Det har længe været sådan at Tivoli har bragt gæster til hovedstaden og i 1977 begyndte Tivoli traditionen med gæstespil fra verdens førende balletkompagnier.

Underdirektør Nikolaj Koppel har ansvaret for kultur i Tivoli og fortæller i pressemeddelelsen at:

»Gæstespillet med New York City Ballet er et af fyrtårnene i Tivolis jubilæumsår og passer flot ind i fejringens overordnede tema ’hele verden mødes i Tivoli’. Vi er stolte over, at kompagniet er med til at fejre jubilæet – og at kunne tilbyde så unik en oplevelse til Tivolis gæster.« rem

 

 

Ballet. New York City Ballet. Tivolis Koncertsal, onsdag 15. august til søndag 19. august. Alle aftener kl. 19.30. Lørdag og søndag desuden kl. 13.30.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Beijing aber efter Vesterbro

Åben og giftfri have i Brumleby