Malte Øxenberg fra Skjold er på vej til at spille fodbold i USA.

Østerbroere søger fodboldlykken i USA

Over there: Murtaza »Mutu« Mehdi Raza og Malte Øxenberg er to unge fodboldspillere fra Østerbro.

Begge har spillet i Skjold i mange år, »Mutu« dog den seneste tid i Brønshøj.

Nu skal de begge prøve kræfter med livet som fodboldspillere i USA, hvor »den europæiske« fodbold er i kraftig fremgang i disse år. De skal spille for henholdsvis UNOH Racers Theletics og Saint Louis CC.

Det er danskeren Gustav Fink, der også er gammel østerbroer med opvækst på Serridslevvej og mangeårig ’skjolder’ både på ungdoms- og seniorplan, som har stået for kontakten.

Han var senest aktiv i BK Skjold, da klubben rykkede op i Danmarksserien i 2015, hvorefter han flyttede til USA for at spille college fodbold i San Francisco.

Han har det seneste år arbejdet på at få den talentmasse, som ofte går tabt på grund af studier og arbejde, til at få en ekstra chance for at blive professional fodboldspiller. Og her går vejen utraditionelt over USA.

Gustav Fink har kontakt til nogle af de bedste fodboldhold på universiteter, sport i USA er jo ofte knyttet til studiemiljøer.

Og klarer de sig godt her, kan turen eventuelt gå videre til den fornemste amerikanske liga: Major League Soccer (MLS), hvor blandt andet europæiske stjerner som Zlatan Ibrahimovic og Wayne Rooney spiller. thof

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skraldeleg på Skydebanen legeplads

Beijing aber efter Vesterbro