På Otto Busses Vej, hvor DSB i mange år har haft værkstedsarealer, skal der være midlertidig skole. Nu bliver et areal også udbudt til midlertidige studieboliger. Foto: René Mølskov

Nye studieboliger på Vesterbro

Boligdrømme. I op mod 10 år kan et areal ved DSBs værkstedsarealer på Vesterbro blive rammen om 80 til 100 nye, midlertidige studieboliger.

Af René Mølskov

rem@minby.dk

Studietid: På DSBs gamle værkstedsarealer ved Otto Busses Vej er der nu udsigt til nye studieboliger.

DSB udbyder et areal ved det gamle værkstedsareal på 5500 kvadratmeter til udlejning af midlertidige studieboliger.

På grund af en ny planlov, er det blevet muligt at der kan etableres midlertidige boliger til studerende i op til 10 år inden for den eksisterende lokalplan.

Underdirektør for DSB Ejendomme Jes Transbøl forventer, at de kommende studieboliger kan skabe et attraktivt og spændende miljø på arealerne og udtaler i en pressemeddelelse at:

»Vi forventer, at de studerende sammen med en kommende midlertidig skole vil kunne skabe en god stemning i arealerne, hvor mange børn og studerende vil have deres daglige gang. DSB Ejendomme arbejder i øjeblikket på at få flere arealer i det område af Otto Busses Vej i spil med midlertidige udlejninger, og vi er allerede i dialog med et par stykke.«

Lille Vesterbro på vej

I det grønne område er der netop planlagt en midlertidig skoleløsning for Oehlenschlægersgades Skole. Lokaludvalget har tidligere udtrykt ønsker om at skabe en stor park på området ved Otto Busses Vej, mens overborgmester Frank Jensen (S) tidligere har fortalt, at han drømmer om en helt ny bydel ’Lille Vesterbro’, på DSB-arealet med 3500 nye boliger og 250.000 kvadratmeter erhverv.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Butik til bekæmpelse af madspild

Stig Elling forlader politik