Det er ikke bare en ny vinder af Valby Bladet Cup. Det er en helt ny klub, der lørdag kunne fejre finalesejren over Fremad Valby. Foto: Dan Møller

Et helt nyt navn på pokalen

VALBY BLADET CUP. Blot et halvt år efter, at AIK Frederiksholm og FC Sydhavnen slog pjalterne sammen og blev til

BF Sydhavnen er den første pokal i skabet. Det kom den lørdag via en 5-1 finalesejr over Fremad Valby i Valby Bladet Cup.

Af Bo Børresen

bob@minby.dk

FODBOLD: Alt kan ske i fodbold. Der er bestemt også sket meget i seneste to ugers tid under den 17. udgave af Valby Bladet Cup.

Målene er som vanligt raslet ind, og intensiteten og iveren efter at vinde den lokale håneret er ikke blevet mindre med årene. Mere uventet var det for mange, at det var to serie 2-hold, der spillede sig hele vejen frem til finalen.

Fremad Valbys (forstærkede) 2. hold skabte en overraskelse af de helt store ved at besejre de seneste fire års vinder, Boldklubben Frems hidtil suveræne (og ligeledes forstærkede) 2. hold.

Fremad Valby tog i den grad frem’erne på sengen ved at score hele tre gange inden for de første 14 minutter af torsdagens finale. Det blev også 4-0, inden Frem vågnede. Efterslæbet viste sig dog for stort, og Frem tabte 2-4.

Nederlaget var frem’ernes første i Valby Bladet Cup-sammenhæng i 19 kampe. Ikke siden semifinalenederlaget til FC Sydhavnen i 2013 er Frem gået fra banen som taber.

Bitre finalenederlag

Med choksejren over Frem var Fremad Valby nu blot én sejr fra den første triumf i Valby Bladet Cup siden 2012. Modstanderen i lørdagens finale var BF Sydhavnen (Boldklubben Frederiksholm Sydhavnen), der i sin semifinale slog sidste års finalister fra FC Udfordringen med 1-0 i en tæt og intens fight.

Selvom fusionsklubben BF Sydhavnen blot har et halvt år på bagen og derfor i sagens natur deltog i Valby Bladet Cup for første gang, så har de to moderklubber masser af Valby Bladet Cup-erfaring. Og både AIK Frederiksholm og FC Sydhavnen har bitre finale-nederlag (2-3 mod henholdsvis Fremad Valby i 2004 og 2-3 Rikken FC i 2013) at se tilbage på.

Topmotiverede

Motivationen fejlede med andre ord ikke noget som helst, da dommer Talha Kücükavci fløjtede opgøret i gang. Det gjorde til gengæld paratheden hos BF Sydhavnen.

Der var spillet mindre end to minutter, da frederiksholmerne måtte se Jonas Bjørn Nielsen bringe Fremad Valby foran.

BFS’erne virkede rystede og skulle lige bruge lidt tid på at børste chokket af sig. I den henseende var Kasper Bergstein effektiv. Først med en udligning i det 23. minut og så med en 2-1 scoring syv minutter senere. Især målet til 1-1 var en lille genialitet, da Bergstein sparkede bolden i nettet bag sin egen støttefod. 2-1 ved pausen.

Stillingskrig

Første halvdel af 2. halvleg udviklede sig til lidt af en stillingskrig. Det var småt med målchancer. Derfor lignede det også en afgørelse, da BFS kom på 3-1 ved Ronni Rasmussen i kampens 73. minut.

Ni minutter før tid øgede Vojislav Cubranovic til 4-1, og så var den sidste rest af tvivl om kampens udfald elimineret.

Det sluttede 5-1 til BF Sydhavnen, da Ronni Rasmussen fik lov at score sit andet mål med seks minutter igen. En lidt for stor sejr til BFS’erne spil og chancer taget i betragtning, men triumfen kunne der ikke pilles ved, og den umiddelbare glæde blandt ’de kongeblå’ var ikke til at tage fejl af.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Fem på stribe

Overborgmesteren vil have sat stop for nye natbevillinger