Dan Pedersen har sat sit præg på Østerbro gennem 15 år. I baggrunden kan Fælledparken skimtes, her kom han allerede som barn, når han som Vesterbrodreng besøgte familie. Foto: Dan Møller
in , ,

En Vesterbrodreng vendte hjem til Østerbro

Rund dag. Næstformand i Østerbro Lokaludvalg Dan Pedersen fyldte 70 år i sidste uge. Han har boet på Østerbro de seneste 15 år, men er kommet i bydelen fra barnsben. Udover lokaludvalget er han aktiv i flere andre sammenhænge.

Af Thomas Frederiksen

thof@minby.dk

Jern i ilden: Kirke, konservativ allergi og lokaludvalg.

Det er nogen af de emner, som optager Dan Pedersen, der er en af Østerbros aktive folk og kan mødes i mange forskellige sammenhænge.

I torsdags – 9. august – rundede han 70 år. Men det er faktisk først i en moden alder, at han har sat sit præg på Østerbro.

Nogen vil måske hævde, at han nærmest stadig er ny på Østerbro, men han har trods alt boet her i 15 år, alle årene i Bryggervangen.

På Østerbro fra barnsben

Men Dan Pedersen er kommet i bydelen altid.

»Mine forældre kom fra Østerbro, så jeg havde familie her, blandt andet min mormor og moster. Jeg spillede blandt andet fodbold i Fælledparken, når jeg besøgte dem,« fortæller han og derfor betragtede Dan Pedersen det lidt som at komme hjem, da han flyttede til Østerbro, da han var midt i halvtredserne. Og han kom i hvert fald hjem til Københavns Kommune, hvor han oprindelig var fra. Barndomshjemmet var på Vesterbro, og siden rundede han Rødovre, Taastrup, Greve og Søborg, inden turen gik til Østerbro.

Her er medlem af både menighedsrådet ved Kildevældskirken og Østerbro Lokaludvalg, hvor han er næstformand. Han har været flere perioder begge steder.

»Jeg er et engageret og socialt menneske, som vil gøre noget for andre. Både i kirken og lokaludvalget vil jeg gerne gøre en forskel for bydelen og borgerne,« siger han.

Inden for de senere år har han også meldt sig ind i de konservative, hvor han er formand for partiet på Østerbro.

»Men jeg har stemt på dem i mange år. Det er noget, som er kommet ind med moderhjælpen, jeg er vokset op i et hjem, hvor der blev læst Berlingske Tidende,« siger han med et smil og betoner, at han det at være konservativ for ham betyder, at man har en social profil.

Astma og allergi

Det er dog ikke kun lokalt, at han gør sig gældende. Dan Pedersen er næstformand i Astma-Allergi Danmark.

Dan Pedersen er kæreste gennem 12 år med Sanne, som bor i Roskilde. Han har to døtre og børnebørn.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Sommer, sang og masser af musik

Ingen ændring af kryds til skolestart