Dragørs borgmester Eik Dahl Bidstrup (V). Arkivfoto: Michael Paldan
in , ,

Sur 😠 Ked 😭 Haha 😆 Like 👍

Dragør har brugt 16 mio. for meget

BUDGETTER. Dragør Kommune ser efter nye beregninger ud til at overskride sit eget budget i år med 15 mio. kroner og regeringens serviceramme med 16 mio. kroner. Det skyldes primært flere og dyrere – og uforudsigelige – sager på det specialiserede socialområde for børn og voksne.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

DRAGØR: Politikerne i Dragør Kommune skal her i august finde besparelser for at dække en budgetoverskridelse i 2018 på 15 mio. kroner. Det fremgår af kommunens budgetopfølgning for første halvår.

Budgettet er især overskredet, fordi der er kommet både flere og dyrere sager på det specialiserede socialområde for børn og voksne.

Desuden har kommunen overskredet den ramme, regeringen har sat for kommunens udgifter på serviceområdet, med godt 16 mio. kroner.

De tre mio. var en bevidst overskridelse, som politikerne lavede sidste år i budgettet for 2018 for at få enderne til at hænge sammen. Og de sidste 13 mio. skyldes som budgetoverskridelsen sagerne på det specialiserede socialområde for børn og voksne.

Borgerne skal have de tilbud, som de har lovkrav på, men samtidig må kommunen på grund af regeringens serviceramme ikke bruge de penge, det stigende behov koster at dække.

»Vi og andre kommuner ser en voldsom stigning i udgifterne på botilbud lige som på specialundervisning og specialskoler. Hos en lille kommune som os skal der relativt få sager til, for at vi kommer op på overskridelsen på 13 mio., og det er ikke sager, vi på nogen måde har kunnet forudse, så problemet er ikke, at vi ikke kan finde ud at følge vores budget,« siger borgmester Eik Dahl Bidstrup (V).

Selvom der er konkrete og uforudsigelige årsager til budgetoverskridelse, er der behov for et skærpet økonomisk fokus i Dragør, fordi en budget-overskridelse kan medføre en økonomisk sanktion fra regeringen.

»Der er to niveauer i det her. For det første skal vi her og nu finde ud på, hvilke knapper vi skal dreje på for at få budgettet for 2018 til at hænge sammen. Og for det andet skal vi finde ud af, hvordan vi tilpasser budgettet på længere sigt, og så skal vi råbe regeringen op og få den i tale. Der er både brug for, at Christiansborg træder til og giver os en bedre ramme på det sociale område, men det handler også om forebyggelse. Så jeg vil bruge noget energi på at få den dialog højere oppe i systemet,« siger Eik Dahl Bidstrup.

Budgetopfølgningen behandles politisk i løbet af august, hvor der skal tages stilling til en økonomisk opbremsning i kommunen for 2018.

Og førstebehandlingen af kommunens budget for 2019 er på byrådets dagsorden 23. august. Så er der budgetseminar 3.-4. september og efterfølgende forhandling om budgettet, inden andenbehandlingen i byrådet 4. oktober.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Pendlere kræver køligere tog: Politikerne må hive penge op

Billeder af livet