FC Udfordringen-spillere jubler, mens Hellas-keeperen må bøje sig. Foto: Dan Møller
in , ,

Tørke ja, men ikke måltørke

VALBY BLADET CUP. Sommeren er varmere og mere tør end nogensinde. Det kan ses på det, som skulle være græsfodboldbaner. Måltørken har imidlertid ikke fået tag i Valby Bladet Cup 2018. Her er målene væltet ind.

Af Bo Børresen

bob@minby.dk

FODBOLD: 53 mål i ni kampe eller næsten seks scoringer per kamp. Ordet ’måltørke’ kan næsten ikke være mindre rammende, når de ni indledende puljekampe i Valby Bladet Cup 2018 skal beskrives.

Især de fire første spilledage eksploderede i mål. 7-1, 5-3, 5-1, 6-1, 5-0 og 7-2, og så var de første 43 bolde allerede trillet i mål.

Man skulle da også kun 21 minutter ind i turneringens anden kamp, før årets tiende scoring faldt. Den var noget helt specielt. For der var samtidig tale om mål nummer 1.250 i Valby Bladet Cups historie, og så kunne målscore Lasse Weber fra Boldklubben Hellas inkassere 1.250 kroner fra Danske Bank i Valby.

FCU’s store bredde

De fire semifinalister, som skal kæmpe om 2018-titlen er BF Sydhavnen, Fremad Valby, FC Udfordringen og så de sidste fire års vinder, favoritterne fra Boldklubben Frem.

BF Sydhavnen vandt pulje A på en scoring af Vojislav Cubranovic i tillægstiden af søndagens afgørende puljekamp mod Fremad Valby. ’De røde’ fra Fremad er dog også semifinaleklar som bedste to’er i kraft af deres 7-1 sejr i åbningskampen mod Rik-ken FC.

I pulje B spillede FC Udfordringen sig videre med mak-simumpoint efter en afvekslende 5-3 sejr over Hellas og en stensikker 5-0 gevinst over Vigerslev Boldklub. Pudsigt nok er de i alt ti FCU-mål scoret af ti forskellige spillere. Det kan man da kalde bred-de …

I pulje C er Boldklubben Frem helt som ventet også videre med maksimumpoint. Valby Boldklub fulgte med i godt en halv time med stil-lingen 1-1, men siden har frem’erne ikke set sig tilbage. 5-1 over Valby BK og 7-2 over BK Pioneren er det foreløbige udbytte.

Grünfeld overrækker

Nu venter der to spændende semifinaler: BF Sydhavnen-FC Udfordringen onsdag og BK Frem-Fremad Valby torsdag. Begge kampe fløjtes i gang kl. 18.15.

Vinderne af de to semifinaler mødes naturligvis i lørdagens finale med kampstart kl. 13.00. Kampen dømmes af Talha Kücükavci. Han får hjælp på sidelinjen af Muhammed Kücükavci (og nej de er ikke brødre) samt Marc Honest Nielsen.

Præmiechecks, topscorerpræmier og ikke mindst den 67 høje vandrepokal overrækkes i år af Valby-borger og kultur- og fritidsborgmester, Niko Grünfeld (Alt.). Der er naturligvis gratis adgang til alle ugens afgørende kampe.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Tag dit lovpligtige arbejdsmiljøkursus hos en autoriseret udbyder

Simon Talbot har testshows på Teater Play