in

Tag dit lovpligtige arbejdsmiljøkursus hos en autoriseret udbyder

For virksomheder med ti eller flere ansatte er det lovpligtigt at oprette en arbejdsmiljøorganisation (kaldes også AMO), som kan varetage virksomhedens arbejdsmiljøarbejde og løse potentielle problematikker relateret til de fysiske og psykiske rammer.

For at arbejdsmiljøarbejdet ikke kommer til at foregå ud fra en ensidig agenda, skal AMO bestå af mindst én arbejdsmiljørepræsentant, som taler på vegne af de menige ansatte, og mindst én arbejdsleder, som taler på vegne af virksomhedens ledelse. De udvalgte repræsentanter og ledere skal dernæst tage og gennemføre en arbejdsmiljøuddannelse.

Uddannelsen er vigtig, i og med at den klæder AMO-medlemmerne på til at leve op til det ansvar og de opgaver, som organisationen skal beskæftige sig med. Ligesom oprettelsen af en AMO er lovpligtig, alt efter hvor mange ansatte der er i virksomheden, så er arbejdsmiljøuddannelsen også lovpligtig.

Der findes en håndfuld udbydere af arbejdsmiljøkurset, for eksempel er Arbejdsmiljøgruppen en af dem.

Arbejdsmiljøgruppen – en certificeret undervisnings- og rådgivningsvirksomhed

Arbejdsmiljøgruppen tilbyder de lovpligtige kurser i rigtige mange byer over hele landet. Derfor bliver det ikke noget problem for dig at finde et kursus i din by eller en by nær dig. Nogle udbydere kan have en tendens til kun at tilbyder kurser i deres egen by samt omegnen af denne. Men det er ikke tilfældet med Arbejdsmiljøgruppen, som tilbyder kurser på Sjælland, Fyn og Jylland.

Og har du brug for en fleksibel arbejdsmiljøuddannelse, så har Arbejdsmiljøgruppen også taget hensyn til dette. Virksomheden tilbyder nemlig også det lovpligtige arbejdsmiljøkursus som et e-læringsforløb, der foregår over nettet. Her skal du kun møde op til den første introtime, og efterfølgende foregår resten af forløbet over nettet.

Den specialiserede undervisningsvirksomheden tilbyder også kurser på engelsk, så engelsksprogede med arbejde i Danmark også har mulighed for at tage den lovpligtige uddannelse. Det er ligeledes muligt at tage det engelske kursus som et online forløb.

Uddannelse giver viden, og med viden kan man flytte bjerge

Uanset hvilket format dit arbejdsmiljøkursus har, indeholder alle uddannelser de samme elementer. Man bliver ført ind i, hvad arbejdsmiljøarbejde kræver, og hvilke krav og forpligtelser man har over for ansatte og ledere som medlem i AMO. Arbejdsmiljøloven og dens regler vil blive gennemgået, og man lærer at sætte struktur på processer i arbejdsmiljøarbejder. Dette inkluderer også, hvordan man udarbejder en arbejdspladsvurdering, og de forskellige metoder som man kan bruge til at tilgå vurderingen.

Kommunikation er vigtigt, når medlemmerne i AMO skal samarbejde om at skabe trygge og sikre rammer. Men kommunikation er i høj også vigtigt, når AMO skal drøfte arbejdsmiljøarbejdet med ledelsen, og når organisationen skal inddrage og involvere de ansatte. Derfor står mundtlig formidling også på skemaet, når man tager et kursus i arbejdsmiljø.

Sidst men ikke mindst får man også indsigt i, hvordan et besøg fra Arbejdstilsynet foregår, samt hvordan man skal gebærde sig, skulle en arbejdsulykke ske. Dertil får man også input til, hvordan man kan forebygge sikkerhedsrisici i den branche, man nu arbejder i.

Yderligere uddannelse er absolut en mulighed hos Arbejdsmiljøgruppen

Rådgivningsvirksomheden kan også byde ind med supplerende kurser inden for arbejdsmiljø. Når medlemmerne i en AMO har gennemført den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse, skal deres arbejdsgiver tilbyde dem muligheden for yderligere uddannelse i form af et supplerende kursus.

Supplerende kurser kan tages for at opnå fordybelse inden for et bestemt område af arbejdsmiljø, og Arbejdsmiljøgruppen tilbyder for eksempel supplerende uddannelse inden for ergonomisk indretning, kommunikation og formidling i forbindelse med arbejdsmiljøarbejdet, stresshåndtering og så videre. Det er dog også muligt at tage et suppleringskursus i form af et foredrag, som kan give en inspiration til, hvordan man kan skabe de bedst mulige rammer.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frems kludetæppe tabte premieren

Tørke ja, men ikke måltørke