in , , ,

Fernisering på Haugen Sørensen-værk i Christians Kirke

CHRISTIANSHAVN: Den 86-årige billedkunster Arne Haugen Sørensen er ved at færdiggøre et værk til Christians Kirke i Strandgade, som indvies fredag 10. august.

Der er tale om et triptykon – et billede, der består af tre enkeltbilleder – som har den sidste nadver som hovedmotiv, mens værkets to mindre motiver viser Jesus’ korsfæstelse og hændelsen, der gik forud: Judas’ forræderiske kys i Gethsemane Have.

Strøgene er lette og stilen både sørgmodig, humoristisk og kærlig – vovet, ville nogle måske mene.

Man kan studere værket på nær hold ved ferniseringen 10. august klokken 20.00, som indledes med en koncert ved trompetist Dorthe Zielke og organist Søren Johannsen.

Ud over en række mesterværker af blandt andre Strauss, Mozart og Stravinsky vil de fremføre en musikalsk fortolkning af det nye kunstværk.

Der er gratis adgang, og efter koncerten serveres kolde forfriskninger.

Efterfølgende står Christians Kirke og kirkens have åbent i hverdagens dagtimer, så man kan nyde værket og stedet i det hele taget.

Arne Haugen Sørensen har gennem sit lange kunstneriske virke opnået bred anerkendelse for måden, hvorpå hans produktive pensel fanger de bibelske fortællinger.     /haj

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Træt af »festivaler« ved vandet

Så er der høstmarked på Vestamager