in

Giv blomster til dine kære – uanset anledning og årstid

Blomster har været et fast ritual i vores liv siden tidernes morgen – bogstaveligt talt. I det gamle Egypten lagde man blomster omkring de afdøde, mens de lå i deres grave. Hvorfor egypterne gjorde dette, vides ikke, men traditionen med blomster ved begravelser og andre ceremonier er noget, som vi stadig gør meget i dag.

Men vi giver ikke kun blomster ved vemodige begivenheder – vi begaver også tit hinanden med blomster, når vi skal fejre noget. Fordi blomster er et nemt produkt at få fat, og fordi de altid giver så megen glæde, så er vi også gode til at give hinanden blomster uden anledning. Men bare fordi vi har lyst.

Blomster er gode at give som gaver – ikke blot fordi de er smukke at se på, eller fordi man kan finde dem i fleste butikker, men fordi de også fortæller en historie om det bånd, der er mellem giver og modtager. Det lyder som en kliché, men tanken tæller i høj grad.

Vi elsker at give, men det er også rart at få

Glæden ved at give er kæmpe stor, men selv om vi elsker at overøse vores elskede med både små og store gaver, er det også rart i ny og næ selv at få noget. Og når gaven så er farvestrålende og smukke blomster, kan vi ikke blive andet end glade. Og har vores gavegiver tænkt over, hvilke blomster vi elsker allermest, så kan glæden næsten ikke blive større. Dermed viser gavegiveren ikke kun hensyn, men vedkommende har specifikt sørget gjort sig overvejelser omkring, hvad vi kan lide, og hvad vi ikke kan lide.

Du har sikkert selv prøvet at give blomster til en, som ikke forventede at få noget. Deres ansigt begyndte med garanti at lyse op, og et smil bredte sig sikkert på deres ansigt. Blomster har næsten samme glædelige effekt i rum som på mennesker. Et kedeligt og trist rum liver straks op, når man placerer en smuk blomst i rummet.

Blomster tager os tilbage til naturen

Blomsternes magt sidder også i deres botaniske natur, for når vi tager en buket blomster ind i hjemmet, lukker vi også naturen inden for. Mange mennesker bor i dag i byerne, og det er ikke alle, som har tid eller overskud til at tage ud i naturen og for at blive forbundet med flora og fauna. Selv om vi måske har lyst, har vi mange forpligtelser, som vi skal tage os af.

Men her kan en simpel blomst minde os om, at selv om vi bor i højhuse og har de mest avancerede teknologier til rådighed, så er vi stadig mennesker og lige så meget en del af naturen som blomsten selv.

Blomster fås året rundt – og de er lige smukke uanset årstid

Der foregår mange begivenheder i løbet af et år, hvor man kan give blomster i gave. Der er de officielle mærkedage, såsom Valentinsdag og mors dag, de traditionelle højtider, såsom jul og påske, og så er der de private livsbegivenheder, såsom bryllup, dåb, konfirmation og så videre.

Blomster egner sig som gave ved alle disse begivenheder, fordi de fortæller, at giveren holder af modtageren. Forskellige blomster er i sæson på forskellige tidspunkter af året, men det er ikke en dårlig ting. Blomster er allersmukkest, når de blomstrer i deres sæson. Dertil fås sæsonens blomster til den bedste mulige pris, fordi man ikke behøver importere dem fra lande, hvor de er i flor.

Ligesom der sker forskellige ting i ens liv, hvor der i en bestemt sæson kan være en overflod af dem, f.eks. bryllupper om sommeren, følger blomsterne også deres egen sæsonbestemte cyklus.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hvad er fordelene ved et samlelån?

App viser vej i Naturpark Amager