Tallene på kortet afspejler det samlede antal ungdomsboliger taget i brug og på vej siden 2010. Illustration: Københavns Kommune.
in , , ,

Flere boliger til unge studerende

Antallet af københavnere mellem 18-29 år stiger, og det betyder øget pres på ledige ungdomsboliger. Københavns Kommune arbejder på at få skabt yderligere 6.000 nye ungdomsboliger inden udgangen af 2020.

AF JAN JEPPESEN

jje@minby.dk

I weekenden fik en masse unge mennesker besked om, hvilken videregående uddannelse, de er kommet ind på. Det betyder, at de skal i gang med at finde en bolig.

Dugfriske tal for byggeriet af ungdomsboliger i København viser, at frem mod 2028 vokser København med cirka 5.735 unge københavnere, som blandt andet kommer til byen for at studere.

Overordnet vil Københavns Kommune kunne nå sit mål med omkring 6.000 nye ungdomsboliger syv år før tid, hvis det nuværende tempo fastholdes.

Og det glæder overborgmester Frank Jensen (S):

»København vokser med cirka 10.000 indbyggere om året, hvoraf mange er unge studerende. Derfor er det dejligt, at der er gang i byggeriet af ungdoms- og studieboliger i København. København skal også fremover være for alle – også unge og studerende.

Vi arbejder løbende på, at der skabes endnu flere ungdomsboliger. Siden 2015 er der skabt cirka 2.800 nye ungdomsboliger i København. Derfor forventer vi, at nå målsætningen om de 6.000 nye ungdomsboliger allerede i 2020,« udtaler han.

Flere tiltag

Det er række forskellige tiltag, der skaber flere ungdomsboliger i København. Eksempelvis er der siden 2013 afsat 400 millioner kroner i almen grundkapital til opførelse af cirka 3.350 almene ungdomsboliger.

Det første almene ungdomsboligbyggeri, Øselsgården, der ligger på Amager, blev taget i brug i sommeren 2016 og i 2017 blev også Bryggershuset og Samuels Kirke indviet.

Derudover har Københavns Kommune lempet kravene til ungdomsboligbyggeri i kommuneplanen, især i forhold til parkeringspladser og friarealer, så det bliver lettere af opføre boligerne.

Kommunen oplever nemlig en stigende interesse i det private marked for at opføre ungdomsboliger. Private investorer har således opført cirka 2.300 private ungdomsboliger siden 2010 og har påbegyndt byggeri af cirka 900 private ungdomsboliger, som forventes opført i 2018 og 2019.

Herudover har Københavns Kommune siden 2010 ommærket cirka. 900 almene familie- og ældreboliger til ungdomsboliger og omlægger cirka 800 yderligere i løbet af en årrække.


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Anja Berth

Om journalisten Anja Berth

47 år, bor i København. Journalist siden 2000 - københavnerjournalist siden 2007. Skriver om mennesker, byudvikling, vejarbejde, skoler og børn. Og alt det andet. Ansvar for Vanløse Bladet og skriver fælleshistorier for de øvrige københavnske lokalaviser.

GODE RÅD TIL SIKKER SKOLEVEJ

»Verden ville ikke være det samme uden magi«