Mikkel Falbe Spenner i tryllerkunstnerens værksted hjemme i lejligheden i Vanløse Foto: Dan Møller
in , ,

Elsker 😍

»Verden ville ikke være det samme uden magi«

11. august er der DM i trylleri i Kulturstationen Vanløse. Arrangøren Mikkel Falbe Spenner har tryllet siden han var fem år.

Af Anja Berth

abe@minby.dk

Ind imellem bliver det for meget for Mikkel Falbe Spenners kæreste Ditte, når hun skal være offer for nye tryllekunstner. Men hun har svært ved at stå for entusiasmen – og det forstår man godt.

Mikkel Falbe Spenner er 37 år, og bor midt i Vanløse i en tre-værelseslejlighed hvor det ene værelse ligner troldmandens hule med bøger om magi, stakke med kort, sølvringe, kort med ulæselig skrift og sprechtstallmeister-kostume, der mest ligner et malerværksted, der er eksploderet.

Mikkel Falbe Spenner er medlem af Magisk Cirkel, der er en samling af tryllekunstnere og magikere i Danmark – 11. august er der DM i trylleri, hvor vanløseborgerne kan opleve trylleri på nært hold.

Søm i næsen

»Folk vil gerne underholdes eller undres, og jeg elsker, at der både er nogen, der bliver fascinerede eller forskrækkede og væmmes lige som dig,« siger han efter han lige har stukket et ubøjeligt søm op i næsen.

Han tryller konstant, og på vej ud af døren bliver fotografen stoppet og skal lige have et par tricks med på vejen.

Det går stærkt og man sidder tilbage med forvirret hjerne og en stærk irritation over, at man ikke kan regne den ud.

Mikkel Falbe Spenner er opvokset i Tune ved Roskilde og har siden han var fem år lavet tryllerier for tålmodige familiemedlemmer.

Da han var 15 år skulle en tryllekunstner besøge morens arbejdsplads, en børnehave, og hun lod Mikkel pjække fra skole, så han kunne opleve den verdensberømte kunstner, der var medlem af interesseorganisationen Magisk Cirkel. Og siden da har Mikkel Falbe Spenner været medlem af tryllekunstnernes superliga.

Han arbejder som pædagogisk assistent i Valby, men så snart har han fri, kaster han sig over nye tricks og kunne ikke forestille sig et liv uden.

»Verden ville ikke være det samme uden magi – vi har brug for at undres og forbavses, og jeg tror altid, at magi vil fas-cinere,« siger Mikkel Falbe Spenner.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Anja Berth

Om journalisten Anja Berth

Jeg interesserer mig virkelig for det lokale

Flere boliger til unge studerende

Vi er vilde med økohavregryn