Det er en rigtig god idé at køre sammen med sit barn på cykel på den rute, hvor I skal krydse vejen færrest gange. Og husk cykelhjelmen!. Foto: Rådet for Sikker Trafik.
in , ,

GODE RÅD TIL SIKKER SKOLEVEJ

 Rådet for Sikker Trafik giver gode råd til forældre om, hvordan de kan sikre, at deres barn kommer sikkert til og fra skole – enten ved at gå eller cykle sammen.

AF JAN JEPPESEN

jje@minby.dk

Både de yngste og lidt ældre børn har brug for forældrenes hjælp til at lære, hvordan de går og cykler sikkert gennem trafikken – til og fra skole. For jo mere forældre og børn træner i trafikken, desto bedre bliver barnet til at færdes sikkert, når det en dag skal ud i trafikken på egen hånd, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik.

»Trafiksikkerhed kan hverken læres på bagsædet af en bil eller ved at kigge i en bog. Den konkrete øvelse er enorm vigtig for børnene, og derfor anbefaler vi, at man bruger nogle dage før skolestart til at gå eller cykle skolevejen med sit barn, for så har man bedre tid til at tale om trafikken undervejs, end når hverdagen begynder,« siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Hjælp og svar

Hvert år får Rådet for Sikker Trafik mange spørgsmål fra forældre, der er bekymrede for deres barns adfærd og sikkerhed i trafikken. Mange forældre vil gerne høre, hvad de selv kan gøre, så deres barn bliver en mere sikker fodgænger eller cyklist.

Forældrene kan f.eks være i tvivl om, hvordan de bedst lærer deres barn at se sig for eller f.eks får teenageren til at spænde cykelhjelmen og droppe mobilen, når han eller hun cykler.

Nu kan forældrene få hjælp og svar på mange af deres spørgsmål på en hjemmeside, som Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og Nordea-fonden står bag.

På www.sikkertrafik.dk/forældre kan forældre til børn i alderen 0-18 år bl.a. få viden, gode råd og øvelser, der kan hjælpe dem med at gøre deres barn mere sikker i trafikken.

Forældrene kan også tilmelde sig et gratis nyhedsbrev, så de fire gange om året får viden og øvelser, der er tilpasset barnets alder.

Ved at melde sig til på www.sikkertrafik.dk/mitbarn kan forældrene løbende blive mindet om, hvad der er relevant og vigtigt at sætte fokus på, når deres søn eller datter skal færdes i trafikken.


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Anja Berth

Om journalisten Anja Berth

47 år, bor i København. Journalist siden 2000 - københavnerjournalist siden 2007. Skriver om mennesker, byudvikling, vejarbejde, skoler og børn. Og alt det andet. Ansvar for Vanløse Bladet og skriver fælleshistorier for de øvrige københavnske lokalaviser.

Metropassagerer i panik i varmen

Flere boliger til unge studerende