Dame N¿Doye scorede 3 mål på 22 minutter hjemme mod AaB i søndags. Foto: Anders Kjærbye/ Ritzau Scanpix
in ,

B.93 i selvironisk sæsonstart

Sæsonpremiere. Når B.93 på lørdag tager imod Brønshøj i sæsonpremieren i anden division vil der være gratis pølse eller fadøl til de 180 tilskuere, som overværede den mindst besøgte superligakamp nogensinde – tilbage i 1999.

Af Thomas Frederiksen

thof@minby.dk

Fodbold: Ind i mellem får journalister en god idé.

Det kan endda også ske for Politikens medarbejdere, og på Østerbro Avis må vi erkende, at det var vores kollegaer på Rådhuspladsen, som fik en unik idé, da B.93 mødte Viborg i Superligaen 20. maj 1999.

Politiken fik den idé at skrive navnene ned på samtlige tilstedeværende på Østerbro Stadion til det, som viste sig at være den dårligst besøgte superligakamp nogensinde.

180 navne kom derfor i avisen til et af de mest berømte kampreferater nogensinde i dansk sportsjournalistik.

Øl eller pølse til de 180

Når B.93 på lørdag 4. august klokken 15 tager hul på den nye sæson i 2. division i hjemmekampen mod Brønshøj på Østerbro Stadion, vil der være en hyldest til det næsten 20 år gamle kampreferat.

»Vi giver en gratis øl eller en pølse til alle dem, som er nævnt ved navn i artiklen samt de spillere og dommerne og journalisterne, som også var til stede,« fortæller Claus Vandborg, presse- og kommunikationschef i B.93. I pausen vil han endvidere interviewe idémændende bag artiklen, Allan Nielsen og Hans-Henrik Hare.

Det er ganske symptomatisk, at netop denne artikel hæfter sig til B.93’s superligaophold.

Humor og selvironi

På trods af en stor medlemsskare med blandt andet mange ungdomsspillere har B.93 gennem flere årtier haft svært ved at tiltrække tilskuere – også i perioder med sportslig succes.

»Vi har en humoristisk tilgang til det og tager det fra den selvironiske side,« lyder det som forklaring fra Claus Vandborg på, at B.93 skaber denne opmærksomhed omkring sæsonens første hjemmekamp.

– Men hvorfor venter I ikke til 20 års jubilæet til næste år?

»Vi er ikke så gode til matematik i B.93,« svarer Claus Vandborg med et grin.

Arbejder seriøst

Claus Vandborg har selv været B.93’er siden barnsben, både som spiller, blandt andet på førsteholdet, træner og i flere andre funktioner i klubben gennem tiderne..

Han har dermed været vidne til B.93’s manglende evne til at samle tilskuere gennem mange år.

Andre københavnske traditionsklubber som Frem, Fremad Amager og i lidt mindre målestok lørdagens modstander fra Brønshøj har et større hjemmepublikum, mens der på Østerbro ikke har været den store tilskueropbakning til bydelens førende lokale klub.

Claus Vandborg understreger, at der bag humoren og selvironien er et ønske om at få flere mennesker på stadion.

»Vi arbejder seriøst med det her. Vi har en spændende trup, som spiller attraktiv fodbold, som vi gerne vil have, at folk kommer ud at ser,« understreger han.

Jørgens affære

Men lige tilbage til det humoristiske, så har Claus Vandborg en anekdote tilbage fra dengang i maj 1999.

»En af mine venner ved navn Jørgen havde en affære med en kvinde. Til sin kone fortalte han, at han skulle ind og se B.93, og hun kunne derfor ikke forstå, at hans navn ikke var blandt de 180 i Politiken,« fortæller han grinende og nævner samtidig, at Jørgen fik reddet stormen af, og ægteskabet holdt.

PS: Kampen mellem B.93 og Viborg på Østerbro Stadion 20. maj 1999 endte i øvrigt 0-5 til Viborg, men det er der ingen, som husker.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Sommerballade i kirken

Et liv med fodbold på og uden for banen – og bag mikrofonen