På ruten mod europamesterskabet skulle Leon Kofoed Andersen forbi 27 forhindringer, der krævede styrke fra top til tå. Foto: OCR European Championships.
in , ,

Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Lokal løber satser på sporten efter sejr i Europa

KARRIERE. Sidste år gav han her i avisen gode råd til at træne i byrummet. Nu er han europamester, og han har sagt sit job op for at komme endnu længere inden for den relativt ukendte sport, forhindringsløb.

Af Simon Reenberg

sre@minby.dk

SATS: Det er ikke hver dag, vi kan præsentere en lokal sportsudøver, som også er den bedste i Europa. Det kan vi i dag.

Leon Kofoed Andersen vandt i juli måned europamesterskabet i OCR (Obstacle Course Racing) på distancen 3000 meter på hjemmebane i Esbjerg. OCR er kort fortalt et forhindringsløb, hvor deltagerne blandt andet skal svinge sig i ringe, bestige lodrette vægge og meget andet.

»I min verden kan det ikke blive større end det her,« siger europamesteren.

Sejren betyder, at Leon Andersen nu dedikerer al sin tid til sporten, selvom der endnu ikke er ret mange penge i at dyrke OCR på højeste niveau.

»Jeg har sagt mit job op som analytiker, hvor jeg har været i tre år. Jeg kunne ikke få en stilling, der passede til mine sportslige ambitioner,« siger han og fortsætter: »Jeg kan godt være bange for, om der er penge nok om et år, men det motiverer mig også til at arbejde hårdere nu,« siger Leon Andersen.

Og det kommer han til, foruden den øgede træningsmængde, der skal gøre ham hurtigere og stærkere, så skal han også prøve at få sine to små virksomheder til at betale for sit nye sats. Ved siden af det skal han undervise et par semestre i erhvervsøkonomi.

»For mange unge er deres forældre en backup. Det har aldrig været en mulighed for mig, men jeg tror på, at jeg nok skal kunne samle penge sammen til at betale husleje og samtidig træne røven ud af bukserne,« siger Leon Andersen.

Hans sats på sporten betyder, at han fra september må sætte sin akademiske karriere på standby, og det har ikke kun været en vanskelig beslutning på grund af den usikre økonomi.

»Jeg har et ekstremt stort behov for sikkerhed i forhold til min karriere, men jeg har besluttet, at det sikkerhedsbehov ikke skal styre mit liv. Jeg bliver nødt til at tage en chance og tro på, at det at drive virksomheder og undervise ikke placerer mig bagerst i køen, når jeg en dag skal ud og have et fuldtidsjob,« siger han.

Og skulle det alligevel ske, at Leon Andersen har dårligere forudsætninger for at finde et job, når karrieren i OCR er slut, så klarer han også den.

»Jeg har ikke noget imod at starte langt nede i fødekæden og så bevise mit værd derfra,« siger han.

Det næste sportslige mål har han også sat sig. Det er VM i England til oktober.

»Jeg er meget spændt på VM. Der typisk lidt færre forhindringer og mere fokus på løb, og det er ikke nødvendigvis til min fordel, men jeg går efter at komme på podiet,« siger han.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Simon Reenberg

Om journalisten Simon Reenberg

Jeg er ansvarlig for minby.dk og Facebook-siden af samme navn. Har du et tip til en god historie i København, så skriv til mig på info@minby.dk.

Debat: En kommune ikke bør drive privat bycykel-virksomhed

MIN UGE I VANLØSE: Sabrina Speiermann