Pr-foto

SydhavnsCompagniet nappede den store sejr

TRIUMF. Glæden var stor, da SydhavnsCompaniget sejrede i fodbold ved årets udgave af Udsatte Lege i Randers.

UDSATTE LEGENE: Siden 2009 har SydhavnsCompagniet kæmpet ved Udsatte Legene under Feriecamp i Randers, der er arrangeret af Landsforeningen af Væresteder og Sport for Livet. I år var ingen undtagelse.

Da året rundede uge 28, drog SydhavnsCompagniet nemlig af sted til Jylland med de to sociale projekter, MedborgerCenter Sydhavnen og Clean House 2.0, der holder til i Nordvest, men som siden januar 2018 har hørt ind under SydhavnsCompagniet.

Flere flotte placeringer

12 lokale deltagere var klar til at dyste i alt fra høvdingebold til fodbold, og selv om kun to af deltagerne fra SydhavnsCompagniet havde været med tidligere, gik det over al forventning.

I Udsatte Legenes sportskonkurrencer lykkedes det brugerne fra Clean House at spurte en førsteplads hjem i 100 meter løb for mænd. Mens det blev til tre andenpladser i henholdsvis spydkast, stigegolf og høvdingebold.

Også kvinderne fik placeringer, da de nuppede tredjepladsen i både 100 meter løb og fodbolddart.

Den helt store sejr

I den store fodboldturnering dannede Clean House og MedborgerCentret et fælles hold, som kæmpede med alt, hvad kroppen rummede af kræfter, blod, sved og præcisionssans. Det kostede nogle knubs og skader, men da kampen blev fløjtet af, kunne SydhavnsCompagniets trapre kæmper række pokalerne i vejret, som de stolte vindere.

Pokaler, som nu pynter i det fyldte trofæskab hjemme på Peter Sabroes Gade 1.

Fodboldsejren betyder også, at de lokale deltagere nu har kvalificeret sig til en plads i European Social Inclusion Games, der finder sted i Holland i uge 31.

En stor forskel for mange

Som skrevet er Udsatte Legene en del af den store Feriecamp i Randers, hvor der i år deltog hele 1.600 mennesker fra hele landet hvoraf de 700 var børn.

I en mail til avisen fortæller SydhavnsCompagniet:

»Det er et enestående arrangement, som gør en stor forskel for mange borgere. Ud over de sportslige begivenheder er der et væld af sociale og kulturelle aktiviteter, som spænder fra besøg i Djurs Sommerland til koncerter med videre,« skriver de og fortsætter:

»Fodboldtrofæet er vores pokal nummer 15 fra Udsatte Legene igennem årene, heraf fem førstepladser, tre andenpladser og syv tredjepladser.«

Vi ønsker stort tillykke.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Jesuskirkens franske orgel vender hjem med manér

GRØNNE TONER: Sommermusikken er tilbage i Valbyparken