Jesuskirkens smukke kirkerum, hvor det berømte franske Cavaillé-Coll-orgel nu er vendt hjem til og bliver genindviet på mandag 30. juli klokken 20.00. Arkivfoto: Klaus Sletting

Jesuskirkens franske orgel vender hjem med manér

HJEMVENDT. Siden november har Jesuskirkens Cavaillé-Coll-orgel gennemgået en stor restaurering. Nu er det tilbage, og det fejrer kirken med en gratis koncert.

GENINDVIELSE: Efter en yderst omfattende renovering er Jesuskirkens berømte Cavaillé-Coll-orgel nu atter klar til brug, og det fejrer kirken med en koncert med Frankrigs stjerneorganist Sophie-Véronique Cauchefer-Choplin.

Koncerten finder sted på mandag 30. juli klokken 20.00, hvor Sophie-Véronique Cauchefer-Choplin vil improvisere på tangenterne, mens Carl Th. Dreyers stumfilm ’Jeanne d’Arc’ fra 1928 bliver vist.

Så godt som nyt

Restaureringen af orglet er udført af et fransk orgelbyggeri under ledelse af Denis Lacorre, som er specialist i Cavaillé-Coll-orgler. Johan Otto Wroblewskis Fond har ydet finansiel støtte, så arbejdet har kunnet udføres fra november til slutningen af juli.

Her er alle piber blevet gennemgået, orglets store blæsebælg er totalt fornyet, alle mekaniske dele er gennemgået og delvist udskiftet – så orglet nu i 2018 skulle være så tæt som muligt på den stand, det var i, da det blev afleveret til Jesuskirken i 1890.

Efter koncerten inviterer menighedsrådet til en reception, hvor de byder på et glas.

Der er gratis adgang til koncerten, som i øvrigt indleder Jesuskirkens Sommerkoncerter 2018, der fortsætter alle mandage i august kl. 20.00.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

36 projekter udskudt i København

SydhavnsCompagniet nappede den store sejr