MÅNEDENS AMAGERBUTIK JUNI: Helle og brugskunstbhtikken Laura Ella. Foto: Anders Bentzon.

Helles herlige oase i Dragør: Et skønt mix af nyt og gammelt

AF JAN JEPPESEN

jje@amagerbladet.dk

SUNDBY: »Det er en dejlig nyhed. Det skal fejres med et glas rosévin.«

Ejeren af brugskunstbutikken Laura Ella på Kongevejen 13 i Dragør, Helle Hende, var ét stort smil, da Amager Bladet og Danske Bank mødte op for at lykønske med kåringen som »Månedens Amagerbutik« i juni.

Butikken har gennem de seneste tre måneder fået mange anbefalinger på Amager Bladets Facebook-side, hvor læsere og brugere kan anbefale deres favoritbutikker.

»Jeg åbnede sådan set sådan lidt for sjov i 1997. Jeg var nemlig ikke helt sikker på om det var noget man kunne leve af. Men allerede efter et halvt år kunne jeg godt fornemme, at det ikke var helt tosset. Jeg og min mand besluttede at købe ejendommen her på Kongevejen, hvor der tidligere lå et bageri,« forklarer Helle Hende, og serverer opskriften på, hvordan en lille specialbutik overlever i verden, hvor flere og flere handler online.

»Jeg skifter sortiment hele tiden. Ja, faktisk sker det hvert halve år. Der kommer nye farver og nye produkter. Og jeg sammensætter mit eget sortiment, så det bliver unikt og ikke kan købes online. Tøjbranchen er jo næsten smadret på grund af onlinehandel, så det er vigtigt at bruge tid på konstant fornyelse. Kombinationen af brugstkunst, delikatesser og tøj og måden vi sætter tingene op på er også med til at trække kunder ind,« siger Helle Hende.

I butikken er der 14 ansatte inklusive de ansatte, der er i den forholdsvis nyåbnede bagerbutik i sidelokalet.

Bager opsagde lejemålet

Bagerbutikken er fra juni sidste år. Den gamle lejer sagde lejemålet op, og Helle og hendes mand, Lars, gik derfor på jagt efter en ny lejer.

»Vi havde en bager på bedding, men han sprang fra i sidste øjeblik. Vi tænkte, at det er svært at forlige sig med en sommer uden en bager i Dragør. Vi kontaktede Reinh. Van Hauen og spurgte om muligheden for et samarbejde. Det var de med på, og nu driver vi så bagerbutik,« griner Helle Hende, der glæder sig over den megen kundetrafik i den gamle by.

»Vi har mange faste kunder året rundt. Folk kommer fra Køge. Fra Vallensbæk og fra Sundby. Og de kommer hele året rundt. Vi lever også godt af de danske, tyske og svenske turister. Ikke mindst sejlerne, der ligger til i havnen, men ikke af krydstogtsskibenes turister. De kommer som regel i flok og suser lige forbi med deres guide. De skal bare have kaffe og kage.«

Julekalender gav et boost

Helle Hende, der har været ansat som både indkøber og afdelingschef i Illum, er særligt glad for, at Dragør er blevet mere landskendt efter Danmarks Radios optagelser til julekalenderen »En tidsrejse«.

»Vi har siden haft et julemarked i byen, og det har fået mange mennesker til at besøge byen i julemåneden. November og december er blevet kæmpestort. Og det passer fint til byen med et lille hyggeligt julemarked.«

De kommende uger vil Helle Hende og hendes ansatte benytte kåringen til at sætte ekstra skub i markedsføringen.

»Det er da en fed idé at kåre de mange gode specialbutikker, der er på Amager. Selvfølgelig er jeg glad for, at det lige netop er Laura Ella, og det vil jeg forsøge at udnytte i min markedsføring,« siger Helle og skænker et ekstra glas rosévin op til gæsterne.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Midt i en opbrudstid – et sidste farvel til Mozarts Plads

Superhelt fra Ndr. Frihavnsgade er Årets Østerbroborger