Grafik: Københavns Kommune
in ,

75 procent flere cyklister langs Havneringen

TRAFIKUNDERSØGELSE. Københavnerne er vilde med at cykle langs havnen, viser en ny trafiktælling. Foranalyse skal undersøge muligheden for at udvide ‘Havneringen’ til Nordhavn.

Af Jan Jeppesen

jje@minby.dk

PÅ TO HJUL: Antallet af cyklister på den blå rute langs med Københavns Havn er steget med hele 75 procent, siden åbningen af Havneringen, der fandt sted i slutningen af maj måned 2016. Og den store stigning glæder teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL)

»Med en så stor tilstrømning af cyklister må Havneringen siges at være en succes. Det kan betale sig at investere i bedre cykelforhold. Havneringen skaber nem adgang til vandet og grøn natur. De grønne og blå byrum er unikke for København, og både københavnere og turister skal have glæde af dem,« konstaterer teknik- og miljøborgmesteren i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Havneringen binder samtidig byen sammen, og gør det attraktivt for københavnere at tage cyklen frem for bilen, når de skal til arbejde og studie,« siger borgmesteren.

Udover en stigning af cyklister på ruten er der målt en stigning af fodgængere på 200 procent.

Men Cykelredegørelsen viser også, at Havneringen har betydet, at turister og københavnere opholder sig mere ved havnen. Der er nemlig målt en stigning på 37 procent i ophold ved havnen sammenlignet med før ruten blev anlagt.

Havnering til Nordhavn

Der er udsigt til, at københavnere og turister kan få endnu mere glæde af Københavns Havn i fremtiden.

Borgerrepræsentationen har nemlig vedtaget, at der skal laves en nordlig udvidelse af den blå gang-, løbe- og cykelrute. Forinden skal der dog foretages en foranalyse, som skal undersøge mulighederne for at udvide Havneringen til Holmen og Refshaleøen på syd-/østsiden af havneløbet og til Nordhavn.

Udvidelsen skal bidrage til at øge kvaliteten af de nye byudviklingsområder på begge sider af havneløbet og gøre områderne mere attraktive for både københavnere og turister i fremtiden.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Street-art. Workshop hjælper børn ind i street-artens forunderlige verden

Festivalen Murda Twinz fylder Toftegårds Plads med punk og hardcore