in

T-shirts – Hvad er sommerens farve? Vi spurgte Tøjeksperten på Nørrebrogade til råds

Farver er humør. Men hvilket humør er sommeren 2018 præget af? Vi har taget temperaturen på de bedste farver til sommerens t-shirts.

Alt er som det plejer. Og så alligevel ikke, for en ganske særlig trend er på vej, som vi kommer ind på senere.

Vi har været forbi den nærmeste Tøjeksperten-butik på Nørrebrogade for at få mere at vide om sommerens t-shirt kollektion.

T-shirt til sommeren 2018

Farver er selvfølgelig vigtige, men det afhænger også af hvilken slags t-shirt, du vælger. Ud fra vores feltstudie identificerede vi følgende t-shirts til denne sommer:

”The Crew Neck”/Den Klassiske T-shirt – En klassisk crew neck t-shirt er den, vi kender. Dens hals har en rund form, skuldrene flugter med kroppen og den har ikke noget spraglet over sig til at stikke ud fra mængden.

T-shirts med V-hals – V-halsen er blevet skabt, så man ikke kan se t-shirten, mens man har en trøje udenover den. Det kan tit virke distraherende at have en t-shirt inde under en anden trøje, og derfor bruges v-halse oftest til dette. Den passer godt til personer med en stor overkrop og et mere rundt ansigt, fordi den automatisk fremtoner halsens form.

The Henley (V-halsen) – Henley t-shirts er perfekt til personer med veldefinerede muskler. Det er en hybrid mellem Crewneck og V-hals, fordi den har tre knapper under halsen, som kan forblive tilknappet stå åben alt efter temperament. Et godt alternativ til de to første.

The Scoop Neck – Scoop Necks kender vi ved den brede runde åbne hals. Forestil dig at ”scoope” is, altså tage en kugle is op, det er en bred rund form, der bliver brugt her. Den fungerer således bedst i i et løst outfit, fordi stoffet er mere løst og frit siddende end de andre t-shirts.

T-shirts med print og grafik – Den er karakteriseret ved at have grafik, typografik eller billeder på forsiden. De får tit en del kritik, men det gælder om at holde sig væk fra ren reklamering og fesne eller platte ordsprog, som ingen rigtig gør sig mere i. De skal helst være rene, minimale og spille sammen med t-shirten – så kan du gå på udforskning ud fra det regelsæt.

De klassiske farver sælger

Farverne på t-shirts denne sommer er kendetegnede ved deres forudsigelighed, men samtidig trækker moden mod en mere underspillet farverig retning. Det var i hvert fald, hvad Tøjeksperten kunne fortælle.

Forudsigeligheden ligger i, at de klassiske farver sælger godt. Især indenfor den klassiske t-shirt, Crew Neck, er de klassiske farver som sort, hvid og mørkeblå sikre køb. Det stemmer ikke helt overens med det ellers traditionelle billede af sommeren, som en farverig optimistisk tid, hvor alt er sprunget ud, og folk ses i alle mulige farver. Indenfor herretøj spiller det minimale og stilrene en stor rolle, men også de klart definerede linjer i den ens farvede t-shirt skaber en klar harmoni. Det vidner om selvsikkerhed og en klar identitet hos den, der bærer den.

Derudover er ”melerede” t-shirts også populære samt polotrøjer med en form for sort udtværing på.

Underspillede pastelfarver er de nye, men ikke så solgte farver

Nye t-shirts er i år de lidt blege pastelfarver. De sælger ikke lige så godt som de andre, men de passer perfekt til årstiden. Farven lader jeans-stoffet komme i forgrunden og skaber en god balance.
Med undtagelse af den skjulte v-hals, så gør pastelfarven det godt for alle t-shirt typer.

Så her har du det. Enten de helt klassiske farver som blå, sort og hvid, eller du kan gå efter den underspillede pastel. Hvilken t-shirt vil du gå med denne sommer?

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frygter ny skolevej i Nordhavn

Howitzvej er lukket for trafik