Sara Klein, Louise Kilhof og Jesper Bruun kan opleves i doku-forestillingen 'Træer vokser ind i himlen'. Pr-foto: Salim Benameur
in ,

Træerne vokser helt ind i himlen ved Østre Kapel

PREMIERE. Pårørende til folk med alzheimers spiller hovedrollen i doku-forestillingen ‘Træer vokser ind i himlen’, der har premiere i Østre Kapel 18. juli.

DOKUTEATER: Hvordan er det egentlig at være pårørende til en person med alzheimers? Det kunne omkring 400.000 danskere give et svar på i 2017 ifølge Dansk Videnscenter for Demens. Og netop nogle af disse pårørendes oplevelser tager Teater Pondus med på scenen, når de gæster Sydhavnen Teater i Østre Kapel med forestillingen ’Træer vokser ind i himlen’, der kan opleves fra 18.-24. juli.

Ud fra en række interviews med pårørende til personer med demens, har Teater Pondus skabt en rørende, poetisk og ikke mindst vedkommende forestilling, der med humor fortæller historien om en sygdom, der for evigt forandrer ikke kun ét, men flere liv. Forestillingen bygger på møder og samtaler med pårørende, som har givet Teater Pondus et autentisk og personligt indblik i livet med Alzheimers.

Virkeligheden overgår fantasien, når det drejer sig om de pårørende. Indblikket i deres virkelighed er uhyggeligt, dystert, ensomt, men samtidig fuld af kærlighed, håb og tilgivelse, og så glimter fortiden hele tiden i det fjerne.

Denne doku-forestilling skildrer det uhyggelige og ensomme ved til sidst at leve og gøre alt for et menneske, som i sin uvidenhed tager dig for givet. Er det okay at opgive? Er det okay at opgive den, der er tilbage i din mands krop? Er det okay at overlade ansvaret for din elskede til plejepersonalet på et plejehjem?

Forestillingen fortæller de pårørendes historie og inviterer publikum ind i et univers, hvor den syge hjernes virkelighed udfordrer og ændrer de pårørendes hverdag for altid. Der, hvor nuet er det eneste, der er tilbage.

 

 


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

»Christianiacyklen var min søns frirum«

Værestedet hvor alle er velkomne