Privat foto
in ,

»Christianiacyklen var min søns frirum«

EFTERLYSNING. En ny verden åbnede sig, da Christina Larsen og hendes søn endelig fik deres nye christianiacykel, men glæden blev kort, for fredag morgen var den stjålet.

STJÅLET: Lykken var stor, da Christina Larsen og hendes søn Benjamin for cirka to måneder siden kunne trille ud i den københavnske sommer i deres spritnye christianicykel.

En cykel, Christina Larsen har brugt cirka et halvt år på at få råd til. En cykel, der er så langt med end bare en cykel med kaleche.

»Jeg er enlig mor til min 11-årige søn Benjamin med infantil autisme og ADHD, der er blevet bange for offentlige transportmidler. Han kan simpelthen ikke rumme andre mennesker, og han kan ikke navigere i blandt dem. Det har så resulteret i, at han har fået nedsmeltninger. Sidste gang, vi skulle på Bakken, løb han pludselig ud af toget, så til sidst kunne vi slet ikke komme nogen steder, fordi jeg ikke har råd til en bil,« fortæller Christina Larsen.

Cyklen bliver et frirum

Gennem Borgercenter Handikap under Socialforvaltningen i Københavns Kommune får Christina Larsen dog bevilliget halvdelen af prisen på en christianiacykel med lad og kaleche. Den anden halvdel betaler hun selv, og for to måneder siden åbner byens muligheder sig atter for den lille familie fra Valby.

»Med denne nye cykel har vi lige pludselig kunnet en masse nye ting. Vi har både været en tur i Søndermarken og på Bryggen for at bade. Med det aflukkede lad har min søn nemlig en mulighed for at trække sig tilbage, hvis han pludselig ikke kan rumme mere. Når vi er ude og handle, kan min søn gå med ind og pege på de varer, han gerne vil have og så gå tilbage til cyklen, slå kalechen ned og tage høretelefonerne på og være i fred,« fortæller Christina Larsen og tilføjer:

»Cyklen bliver dermed et frirum for ham. Et sted, hvor han kan være i fred, ja et slags helle. Og en mulighed for at vi kan komme ud af huset.«

Cyklen bliver stjålet

Torsdag bliver dog sidste tur, Christina Larsen og hendes søn får med deres cykel, for da hun kommer ned fredag morgen, opdager hun, at cyklen er blevet sjålet fra deres bopæl:

»Vi bor i Valby Maskinfabrik, hvor den stod låst med sådan en kæmpe wirelås. Låsen sad faktisk tilbage, så det ser ud som om, de har skilt cyklen ad, måske eventuelt taget et hjul af for så at forsøge at tage cyklen ud, og det er jo så lykkedes. Jeg blev simpelthen så ked af det, at jeg tuede i to dage, før jeg kunne tage mig sammen til at gøre noget. Tyveriet af cyklen betyder jo, at vi igen er låst fast til vores bopæl. Jeg er helt knust,« siger Christina Larsen.

Hos politiet har hun fået at vide, at de af og til finder stjålne cykler, men her nu er der ikke så meget at gøre. Christina Larsen havde nemlig ikke nået at forsikre cyklen.

»Sådan en cykel koster jo næsten 20.000 kroner, og det har jeg på ingen måde råd til, så der er ikke ret meget, jeg kan gøre andet end at håbe, nogen måske finder den,« siger hun.


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Nabomøbler giver liv på Solbjerg Plads

Træerne vokser helt ind i himlen ved Østre Kapel