Borgerne har taget godt imod Nabomøblerne på Solbjerg Plads, der står lige frem til 6. oktober. Pr-foto

Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Nabomøbler giver liv på Solbjerg Plads

PROJEKT. Liggestole med kreative sætninger og store plantekummer har fået livet tilbage til Solbjerg Plads. »Vi kan tydeligt se, at borgerne har manglet opholdsmuligheder på pladsen,« siger byrumsarkitekten bag projektet

Af Heidi Engelund

hee@minby.dk

LIVLIG PLADS: Det grønne metrohegn er faldet væk, og Solbjerg Plads er igen blevet fri. Projekt Nabomøbler rykkede i starten af juni ind på pladsen med kreative liggestole, fire platforme til ophold og 80 store plantekummer for at skabe mere liv.

Det har gjort, at området ved Solbjerg Plads med CBS, Frederiksberg Centret og Hovedbiblioteket er igen er blevet til en oase i byrummet, hvor du kan slå dig ned i en liggestol med sætninger på lærredet.

Citaterne er hentet fra Facebook, hvor borgere har svaret på spørgsmålet ’hvad holde du mest af på Frederiksberg?’ Og svaret kan du selv læse på liggestolene.

Personlige citater på stole

Byrumsarkitekt Victor Aalund, der er med i projekt Nabomøbler, fortæller:

»Det var vigtigt for os, at finde en måde at personliggøre inventaret på pladsen, da vores vision fra starten har været at teste, hvordan borgerne ville bruge de fritstående stole. Ved at printe personlige citater på stolene, er det visionen at skabe en større ansvarsfølelse hos brugerne,« fortæller Victor Aalund.

Projektet er støttet af Frederiksberg Fonden med 100.000 kr. Bag projektet er Victor Aalund-Urban Consulting, landskabsarkitektsfirmaet Out Of Office, Biblioteket Frederiksberg og Start Frederiksberg. En gruppe lokale teenagere fra Lommepengeprojektet står for vanding af planterne og opsyn med pladsen.

Direktør i FrederiksbergFonden, Martin Dahl er glad for projektet.

»En af FrederiksbergFondens primære fokusområder er at støtte projekter, der inviterer til øget medborgerskab. Det ser vi projektet NaboMøbler som et godt eksempel på. Projektet viser, hvordan et uudnyttet byrum kan omdannes til en mangfoldig plads, hvor borgere kan mødes i forskellige sammenhænge og med forskellige,« siger han.

Forsvinder til efteråret

Dog forsvinder Nabomøbler lige pludselig, når efteråret banker på. Men foreløbig bliver alle møblerne stående sommeren over på Solbjerg Plads.

»Vi kan tydeligt se, at borgerne har manglet opholdsmuligheder på Solbjerg Plads. Der gik ikke to minutter fra vi var færdige med at sætte NaboMøblerne op, før borgerne havde indtaget pladsen,« fortæller Victor Aalund

I løbet af sommeren afholdes ’Lounge i lydbrøndende”, hvor du kan lytte til musik fra de 31 højtalerbrønde.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Super-elcykler kører 45 km/t på cykelstier

»Christianiacyklen var min søns frirum«