in , ,

Sur 😠

Super-elcykler kører 45 km/t på cykelstier

Fartglæde. En omdiskuteret cykeltype fik fra i søndags lov at indtage cykelstierne med 45 kilometer i timen.

Af René Mølskov

rem@minby.dk

10 små Cyklister: »I min optik har en speed pedelec lige så lidt at gøre med en cykel som en knallert. Den kan noget som et bæredygtigt transportmiddel på de lange strækninger ude på landet. Men inde i byen med mange hverdagscyklister synes vi, det er en dårlig idé,« sagde formand for Cyklistforbundet Klaus Bondam i sidste uge til DR.

Folketinget godkendte i sidste uge, at de såkaldte ’speed pedelec’, elcykler med en topfart på 45 kilomter i timen, må indtage cykelstierne.

Men særligt i København og andre store byer er frygten, at de kommer til at koste liv.

Skiftede mening

Bekendtgørelse tillod fra i søndags super-elcyklerne at køre på cykelstierne. Tidligere er de blevet behandlet som knallerter og krævede kørekort og skulle indregistreres med nummerplader.

Allerede et par dage efter beslutningen fortrød transportminister Ole Birk Olesen (LA) efter hård kritik nogle af tiltagene. Det skriver dr.dk

På et hastemøde besluttede transportudvalget, at 15-17-årige skal erhverve sig et knallertkørekort, inden de må køre på en speed pedelec.


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Loading…

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Godnat og sov godt i Kulturtårnet på Knipppelsbro

Nabomøbler giver liv på Solbjerg Plads