I 2020 erstattes havnebusserne af fem nye og mere miljøvenlige af slagsen, der alle sejler på el. Arkivfoto: Martin Sørensen
in , ,

Havnebusserne sejler på el fra 2020

ELEKTRISK BUSSEJLADS: De kendte, gule havnebusser kan snart lægge fra kaj i en helt grøn og miljøvenlig udgave. Det er resultatet af et netop afgjort udbud om driften af havnebusser i Københavns Havn. Fra januar 2020 kommer der fem nye havnebusser, der alle sejler på el.

Københavnerne kan se frem til nye miljøvenlige havnebusser, som sejler CO2-neutralt og ikke udleder NOx og partikler fra motorerne. De grønnere havnebusser støjer også væsentligt mindre både inde i selve havnebusserne og udenfor. Med de nye el-drevne havnebusser vil det samlede udslip fra alle busserne i den kollektive transport i Københavns Kommune falde med 2,5 procent for CO2, 10 procent for NOx og hele 66 procent for partikler. belo


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Folkefest under Buen

Direktør uddelte 100 ruller toiletpapir med Trump