Distortion er blevet bedre og bør rummes på Vesterbro. Foto: Flemming Bo Jensen/ Ritzau Scanpix

Debat: Der er alt for meget støj på Vesterbro

…Debat

Søren Petersen

Skjalm Hvides Gade

(Svar til debatindlæg 20. juni) Støj og larm: Mikael Stenstrup. Hvis du ikke vil diskutere mere distorsion i Vesterbro lokalt udvalg, så har jeg nogle forslag til hvad i kan diskutere i stedet: Skal Vesterbro være et beboelsesområde – godt nok med højt til loftet – men med fokus på, os, der bor her. At vi kan sove, restituere, og finde ro i vores lejligheder, når vi har brug for det?

Mange her arbejder på skæve tidspunkter. Så det er ikke kun hverdag nætter der skal være ro. Men også fredag eftermiddag, aften. Og søndag formiddag. Eller skal Vesterbro, være en kulisse, der danner rammen om fester, event med mere. Hvor os der bor her, er statister, der spiller rollen som de lokale indførte?

Som det er i dag, har udviklingen medført, at en masse af dem, jeg deler andelsboligforeningen med, har svært ved at finde ro i deres lejlighed både torsdag, fredag og lørdag. Nattelivet larmer allerede for meget. Med et Campus på Carlsberg-grunden, med omkring 10000 studerende, vil Vesterbro sandsynligvis komme i samme situation, med hensyn til støj fra nattelivet som indre by.

Og det er slemt. Spørg bare Nørrekvarter beboereforeningen. Konkret kunne i arbejde på at beværtning der ligger i nærheden af beboelse ikke skal have lov til at udskænke alkohol efter kl. 24. Så kan 2- og 5-bevillinger henvises til Kødbyen, Fisketorvet med mere.

Man kan sige; hvorfor skal et spisehus holde naboerne vågen til kl. 02 om natten?

Dels kunne i gå ind i debatten om ’Forskriften for udendørs arrangementer’, som er under debat, i den kommende tid. Med det formål at få fastlagt lydniveauet så lavt som muligt. Det burde heller ikke være tilladt, at spille højere i gaden, end på pladser. Vores by er altså ikke til for eventmageres skyld. Men for vores skyld.

En tredje prioritering kunne være at forhindre Sønderboulevard i at udvikle, sig til en støjmæssig pendant, til Islands brygge. Hvor støj hvert år giver anledning til gener for naboerne.

Og så til sidst. Distortion. De har forbedret sig. Og bør kunne rummes på Vesterbro.

Men der skal skrues mere ned. Ryddes bedre op. Og samarbejdes mere med os lokale.

Når Distortion gerne vil sætte en scene op i en gadebør de inden da kontakte det lokale gårdlaug, de lokale lejere, andels- og ejerforeningener og høre deres mening om, hvad der skal forgå i deres gade. Så kunne det jo være, at der ikke var så mange af os lokale der flygter ud a vores bydel, når der næste gang er distortion.

Som det er i dag har distortion for meget karakter af invasion og besættelse. Og det er hverken distortion eller Vesterbro tjent med.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hvem sidder der på væggen? Er det ikke …?

Bolden givet op til budgetønsker