Christian Brorsen
in ,

Elsker 😍 Like 👍

Producentens guide til jazzfestivalen

Christian Brorsen har arrangeret jazzkoncerter i 15 år. Vi har bedt den rutinerede musikproducent om at give sine anbefalinger til Copenhagen Jazz Festival, der åbner på fredag.

Fra på fredag og ti dage frem lyder København af jazz, når den 40. udgave af Copenhagen Jazz Festival finder sted. Men med koncerter på mere end 120 spillesteder over hele byen kan det være svært at finde ud af, hvad man skal vælge, og hvad man må vælge fra.

Vi har derfor søgt hjælp til at finde rundt i programmet hos Christian Brorsen, der i 15 år har arrangeret jazzkoncerter i ind- og udland. Han er tidligere musikchef i Montmartre, musikproducent i The Great Danes, der står bag en række koncerter på dette års jazzfestival og bestyrelsesmedlem i The Ben Webster Foundation.

The Great Danes arrangerer blandt andet tre koncerter med Kurt Elling, Cæcilie Norby og Monty Alexander på Skuespilhusets store scene. Er du under 26 kan du gafle billetterne for blot en hundredemand.

Her guider han til jazz for ’begynderen’, ’den øvede’ og ’eksperten’.

BEGYNDEREN:

PR-foto: Jim Lyngvild

Søs Fenger
Søs Fenger & Steen Rasmussen Quintet inviterer til brasiliansk fest i Krudttønden. Bossa Nova og samba – det er smukt, sensuelt og fyldt med livsglæde.
Krudttønden på Østerbro, onsdag 11. juli, kl. 20.00

Jan Harbeck Quartet ’Celebrating Ben Webster’
Smuk og stemningsmættet jazz på en varm sommerdag. Hvem er ikke til sol og kølig rosé midt i Kongens Have. Altid et tilløbsstykke og et must for den, der gerne vil snuse til jazz.
Kongens Have, søndag 8. juli, kl. 14.00

DEN ØVEDE

PR-foto: Rebekka MEEK

Monty Alexander
Hvis du kan lide ’Sunshine Reggae’ og Frank Sinatra, så tag i Skuespilhuset og oplev legenden Monty Alexander med de caribiske rødder. Jazz som råswinger i højt humør.
Skuespilhusets, fredag 13. juli kl. 20.

Tomas Franck Dexterity
Klassisk Blue Note-jazz spillet af fire stjerner. Læg særligt mærke til den fænomenale trommeslager Rodney Green som slår det hele an i Jazzhouses gamle lokaler i Niels Hemmingsens Gade.
Hotel Cecil, lørdag 7. juli, kl. 20.00

EKSPERTEN:

PR-foto

Hermeto Pascoal
Brasiliens største nulevende musiker. Et geni som spiller adskillige instrumenter og blander det hele i et groovy brasiliansk jazzunivers. En lille sensation.
Prøvehallen i Valby, torsdag 12. juli, kl. 21.00

Charles Lloyd & The Marvels,
En af de få tilbageværende stilskabere i jazzen. Charles Lloyd er stadig cutting edge og her på scenen med guitarfænomenet Bill Frisell som special guest. Jazz for connoisseurs.
Kulturhuset Islands Brygge, onsdag 11. juli, kl. 20.00


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Bolden givet op til budgetønsker

Folkefest under Buen