Foto: Benedicte Lorenzen
in ,

Tranehavegård bygger pavillon mod ensomhed

TID TIL FÆLLESSKAB. Torsdag fejrede boligforeningen Tranehavegård i Bavnehøj det gode fællesskab, som nu er blevet styrket af en ny træpavillon, der giver beboerne et tiltrængt samlingssted, fortæller formand Robert Richardt Larsen.

INDVIELSE: Ensomhed er ikke en velkommen gæst i 3B’s boligforening Tranehavegård i Bavnehøj. I hvert fald ikke, hvis man ikke selv ønsker den.

Af samme årsag har boligforeningen både en mandeklub, en pigeklub og en haveforening, hvor beboerne kan mødes. På en brandvarm torsdag middag kunne Tranehavegård så indvie endnu et fællesskabende tiltag i form af en flot ny træpavillon, som boligforeningen har fået bygget af folk fra Arkitektskolen.

Et tiltrængt samlingssted

Beboerformand Robert Richardt Larsen er meget tilfreds med den nye pavillon, der blev indviet med taler, snoreklip, fadøl og grillpølser. Alt sammen i fællesskabets ånd:

»I bestyrelsen på Tranehavegård arbejder vi rigtig meget for at socialisere os og komme ensomheden til livs. Der må man sige, at den her pavillon er en kæmpe stor hjælp til, at man kommer ned og sætter sig. Man ved jo godt, at når man først får sat sig her med en kop kaffe, så kommer der flere folk til, og så er det svært ikke lige at snakke sammen. Pavillonen bliver dermed et samlingssted, som vi virkelig mangler herude,« siger han.

Viljen til at sige hej

At træpavillonens færdiggørelse har været ventet med spænding i Tranehavegård vidner indvielsens store fremmøde tydeligt om. Under træpavillonens halvtag er alle pladserne rundt om bordet optaget, og både ved grillpølserne og i fadølsteltet vokser den hyggeligt snakkende kø. Robert Richardt Larsen er ikke overrasket:

»Som formand herude mærker jeg tydeligt den store vilje, der er til at komme ned og sige hej. Der er en meget stor villighed til fællesskab. Der er selvfølgelig nogen, der er lidt sværere at få fat i end andre, men jeg tænker, at vi tager en ting ad gangen uden at mase for meget på med respekt for folk herude,« siger han.

Det glemte kvarter

Selv om beboerformanden er glad for sit kvarter, der har, hvad han kalder ’Danmarks smukkeste allé’, glæder han sig over, at Bavnehøj har vundet politikernes opmærksomhed i form af en områdefornyelse:

»I 1993 var der en renovering af lejlighederne, men vi har ikke fået lavet noget på bygningerne siden, og det kan man godt se. Vi trænger til et løft, for vi har været et glemt kvarter. Noget af det, vi satser mest på, er socialiseringen, så man ikke behøver at føle sig alene,« siger Robert Richardt Larsen.

 


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

En forhave vokser op i Kulbanen

Hvem sidder der på væggen? Er det ikke …?