Fremmødet var stort, da Områdefornyelsen Sydhavnen inviterede til ¿Kick Off¿ på Karens Minde Aksen¿ i Pavillonen ved Karens Minde. Her er det stadsarkitekt Tina Saaby, der fortæller. Pr-foto
in ,

Nu skal stregerne slås på Karens Minde Aksen

KARENS MINDE AKSEN. Arbejdet med udviklingen af skybrudsikringen ved Karens Minde Aksen fylder meget i Sydhavnen, og kort før sommerferien præsenterede Områdefornyelsen det rådgiverteam, der skal tegne de første streger.

KICK OFF: Fremmødet var solidt, da Områdefornyelsen Sydhavnen kort før sommerferien inviterede sydhavnerne til en præsentation af de folk, der nu skal i gang med at slå de første streger på den kommende skybrudsikring af Karens Minde Aksen.

Arkitekt Stine Hvid fra områdefornyelsen slår dog fast, at projektet stadig kun er på udviklingsstadiet:

»Vi inviterede borgerne indenfor i pavillonen ved Karens Minde for at fortælle dem, at vi nu har fundet det rådgiverteam, der skal udvikle planerne for Karens Minde Aksen. Det må ikke forstås sådan, at arbejdet i bydelen nu går i gang,« forklarer hun og uddyber:

»Byrumsindretningen bliver forestået af Schønherr, som er totalrådgiver. Under dem har vi så ingeniørerne Orbicon, som kan finde plads til alt det vand, der skal løbe i forbindelse med skybrudsprojektet. Den sidste del handler om inddragelse af området, og her har vi Giv Rum på til at stå for det. Vi har så kigget på, hvad der kommer til at ske fra nu og frem til, at vi afleverer et dispositionsforslag i november.«

Et nødvendigt tiltag

Hvis man som borger går rundt med bekymringer eller gode idéer til, hvad det kommende byrum skal blive til, så er man mere end velkommen til at melde sig til de arbejdsgruppemøder, der snart begynder, fortæller Områdefornyelsens arkitekt:

»Processen herfra er nu, at folk har kunnet tilmelde sig arbejdsgruppemøder, hvor man så går i gang med at kigge helt ned i detaljen. Rådgiverne sætter de faglige rammer for vandet, og borgerne er så inviteret indenfor til at komme med input i løsningsrummet,« siger Stine Hvid, der godt kan forstå de bekymringer, borgerne måtte have:

»Sydhavnen har ikke bedt om at få det her skybrudsprojekt ned gennem deres akse. Det er en del af den store skybrudsplanlægning for København, men man kan sige, det ligger ligesom på bakken ned, og vandet er her, så der skal findes en løsning. Det er ikke nice to have, det er need to have. Vi kan ikke sige nej tak, men hvordan gør vi det så bedst? Borgerne er jo sådan set glade for deres byrum, som det er, så vi går ind og medfinansierer, at der også kommer et godt byrum efter skybrudssikringen,« siger hun.

Skybrudsprojekt er okay

Med adresse på Sjælør Boulevard er Michael Andy Poulsen en af naboerne til Karens Minde Aksen, så derfor dukkede han op til informationsmødet:

»Som nabo har jeg jo udsigt til det her dejligt grønne område, og derfor er jeg naturligvis vældig interesseret i, hvad det egentlig er, der skal ske, og hvordan det vil påvirke os beboere. Når det er sagt, vil jeg gerne slå fast, at jeg ikke kom til mødet med en stor modstand mod hele det her skybrudsprojekt. Vi har nemlig haft oversvømmede kældre under skybruddene, så det vil være rart at få gjort noget ved det,« fortæller han.

En ting er skybrudsprojektet, noget andet er, hvad der kommer til at ske med det grønne område. Som nabo ser Michael Andy Poulsen mange kvaliteter ved Karens Minde Aksen, men han kan dog også godt pege på nogle ting, som trænger til en opfriskning:

»Tag det her grusparkeringsområde, som er lidt kedeligt og ligesådan den store græsplæne, der engang imellem bliver brugt, men som også er et sted, hvor mange bare går henover. Man har forsøgt forskellige initiativer med at sætte møbler ud i området, og det har faktisk givet noget. Det er som om, man med nogle ret enkle tiltag kan få folk til at opholde sig lidt mere i området, end de har gjort før. Det er rart, at der kommer mere liv i kvarteret,« siger Michael Andy Poulsen, der håber, at et nyt byrum vil kunne binde de to Sydhavne bedre sammen.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

4 kommentarer

Skriv et svar
 1. Добрый день!

  Оказываем помощь в получении гражданам и сотрудникам организаций карт клиента metro в сеть супермаркетов МЕТРО КЕШ ЭНД КЭРРИ.

  купить-карту-метро.рф

  Законно по договору оформим на физических лиц и сотрудников фирм карточки метро в сеть торговых центров “Метро Кэш энд Керри”: карточка метро с вашей фотографией (делается при вас в самом магазине), с индификационным номером, штрих – кодом, магнитной полосой, названием предприятия, от которой вы будете нами зарегистрированы и оформлены.

  Вы можете проводить с собой двух человек.

  Карточки метро оформляются: на граждан РФ и иностранных граждан.

  Оформление производится без предварительной оплаты, то есть вначале мы оформляем вас, вы получаете карты metro, потом оплачиваете.

  Оплата производится в течение одного рабочего дня после оформления, супермаркеты МЕТРО КЕШ ЭНД КЕРРИ работают 24 часа.

  Для оказания этой услуги мы находим организации, у которых есть свободные места в этих немецких гипермаркетах, и заключаем с ними соответствующие договора, по которым юридические лица обязуются предоставить вам право пользоваться их местами в этих супермаркетах.

  Оформление и регистрация производятся во всех немецких супермаркетах МЕТРО.

  Получив карты metro в одном из немецких торговых центров МETRO CASH&CARRY вы можете ею пользоваться в любых других магазинах этой сети гипермаркетов МЕТРО КЕШ ЭНД КЭРРИ в РФ и за границей.

  ПОЖАЛУЙСТА, НЕ ОТВЕЧАЙТЕ НА ЭТО ПИСЬМО, ДЛЯ ЗАКАЗА КАРТ-КЛИЕНТА ИСПОЛЬЗУЙТЕ контакт-форму с сайта купить-карту-метро.рф

  ВАШ ЗАКАЗ БУДЕТ ПРИНЯТ И ОБРАБОТАН В ТЕЧЕНИЕ РАБОЧЕГО ДНЯ.

  ИСПОЛНЕНИЕ ЗАКАЗА 2-3 РАБОЧИХ ДНЯ.

  ПОЛУЧЕНИЕ В 50 ГОРОДАХ И РЕГИОНАХ РОССИИ:
  Адыгея, Архангельск, Astrakhan, Barnaul, Bryansk, Belgorod, Владимир, Волгоград, Volzhsky, Vologda, Воронеж, Voronezh region, Ekaterinburg, Иваново, Ижевск, Иркутск, Kazan, Калининград, Kaluga, Кемерово, Киров, Kopeisk, Краснодар, Красноярск, Kyrsk, Lipetsk, Magnitogorsk, Moscow, Moskovskaja oblast, Набережные Челны, Nizhny Novgorod, Нижний Тагил, Novokuznetsk, Novorossiisk, Новосибирск, Omsk, Orenburg, Orel, Penza, Perm, Pyatigorsk, Ростов-на-Дону, Рязань, Samara, St. Petersburg, Saratov, Серпухов, Smolensk, Stavropol, Sterlitamak, Сургут, Tver, Togliatti, Tomsk, Tula, Tjumen, Ульяновск, Yfa, Cheboksaru, Chelyabinsk, Jaroslavl, Sevastopol, Симферополь.

One Ping

 1. Pingback:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Benedicte Lorenzen

Written by Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Folehavens forandringer skal komme alle beboere til gode

En forhave vokser op i Kulbanen