Folehavekvarteret står over for mange forandringer, som skal komme beboerne til gode. Pr-foto: Områdefornyelse Folehavekvarteret
in ,

Haha 😆 Elsker 😍

Folehavens forandringer skal komme alle beboere til gode

UDVIKLING. Kommunale og lokale aktører knokler nu på at skabe en grundig udviklingsplan for Folehavekvarterets fremtidige forandringer.

FORNYELSE: Massive forandringer banker på døren til Folehavekvarteret i de kommende år. Her vil Københavns Kommune nemlig investere i områdets udendørs faciliteter, ligesom de kommunale bygninger skal opdateres, så de kan bruges af forskellige aktiviteter og brugere.

Københavns Kommune og Boligforeningen 3B arbejder sammen om at skabe en samlet udviklingsplan for området. Planen skal eksempelvis vise, hvordan kommende offentligt nybyggeri skal pladsoptimeres, så det opfylder flere behov på sammen tid og udvalgte steder i byrummet skal udvikles, så at de giver bedre muligheder for fællesskab og aktivt byliv.

Med udviklingsplanen arbejder et rådgiverhold for eksempel med at undersøge mulighederne for at bygge et nyt plejecenter, der kan indeholde flere funktioner i Kirsebærhaven. Et sted, hvor fællesfaciliteter som medarbejderfaciliteter, køkkenfaciliteter eller uderum tænkes bedre sammen.

Også området ved byggelegepladsen og boldbanen rummer mulighed for bedre uderum, hvor flere har lyst til at opholde sig.

»Der bliver ikke mere plads i København de kommende år, og derfor er der spændende perspektiver i at få kommunens bygninger og uderum brugt optimalt, så de ikke står tomme hen. Vi kommer til at mangle lokaler til foreninger og nye kommunale funktioner, når bydelen vokser,« siger projektchef i Områdefornyelsen Ditte Bertolt Døssing i en pressemeddelelse.

Til Folehavefestivalen 8. september er det muligt at møde det rådgiverhold, der skal lave udviklingsplanen.

Rådgiverholdet håber på borgernes hjælp til at udpege vigtige personer, som de skal tale med, og steder de kan se nærmere på.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Connie er vild med at klippe hunde

Nu skal stregerne slås på Karens Minde Aksen