Pavillonen skal bestå sin ultimative test som DANSE-pavillon, når Danmarks mest suveræne soul-band D/Troit tænder op for en ufiltreret, rå funk-fest af den sjældne slags. Pr-foto
in ,

Pavillonen ved Karens Minde giver den fuld jazz

KARENS MINDE. De jazzede sommertoner kommer så sandelig også til at swinge ud over Sydhavnens tage. Her er kulturhuset Karens Minde nemlig klar med et væld af gode koncerter, når Copenhagen Jazzfestival løber af stablen fra 6.-15. juli. Alle koncerter afholdes i Sankt Hans Hospitals gamle træpavillon, der i dag er en hyggelig del af kulturhuset. Vi bringer her et overblik over denne uges spændende koncerter, som kan opleves i Sydhavnen.

NATLYST

HVEM: Natlyst er et nyt, ungt orkester med base i Aarhus, som skaber musik, der maler sjælfulde billeder. I spændet mellem jordnær dansk vokal, skarpe rytmer og brede harmonier skaber bandets 11 medlemmer en lyd, som læner sig op ad eksperimenterende pop. Natlyst er nysgerrigt, følsomt og udfordrer på elegant vis din måde at opleve musik, ligesom den trækker dig med ind i en blidt stormende helhed. Til koncerten i Karens Mindes pavillon dekonstrueres orkesteret og viser hvor mange-facetteret musikerne er, for til sidst at samles til den kraftfulde organisme orkesteret er som helhed.

HVORNÅR: Lørdag 7. juli klokken 19.00 (dørene åbner klokken 18.00)Pavillonen ved Karens Minde

HVORDAN: Koncerten er gratis og præsenteres i samarbejde med Kaja Management

 

MERE JAZZ I VALBY: Vind billetter til sommerjazz i Valby

 

EMIL DE WAAL, NULLE OG OLD NEWS

HVEM: Savner du også musikken fra ‘Bennys Badekar’, ‘Gummi -Tarzan’, ‘Badminton’ og ‘En By i Provinsen’? Med dyb rod i tradition, men samtidig med en stor grad af frihed, åbenhed og nyskabelse, kaster bandet sig på deres andet album – som udkom juni 2017 – over elskede danske klassikere. Kompositionerne udsættes for både vokal, elektronik, fire blæsere, to tangentspillere og masser af strenge og trommer. Dette skaber tilsammen unikke og moderne versioner af danske klassikere af så forskellige hjemlige komponister som bl.a. John Mogensen, Hans Henrik Ley, Aske Bentzon, Kenneth Knudsen, Fuzzy og Sven Gyldmark.

HVORNÅR: Søndag 8. juli klokken 19.00 (dørene åbner klokken 18.00) i Pavillonen ved Karens Minde.

HVORDAN: Billetter koster 140 kroner (120 kroner hvis man er medlem af Kulturhusforeningen i Sydhavnen.) Billetter købes på Billetto.dk

 

BANDONEGRO TANGO ORQUESTA

HVEM: Kvartetten Bandonegro Tango Orquesta giver koncert i anledning af Jazzfestivalen. Bandet består af fire storslåede musikere fra den unge generation og er kendetegnet ved en helt ny lyd, som den bringer til verden ud fra ​​den traditionelle argentinske tango. Med deres passion, perfekt følelse af stil og intense personligheder skaber de fire unge polakker en atmosfære og en energi, der straks fører publikum til de farverige og traditionelle tangoklubber i Buenos Aires. Tangodansere fra nær og fjern vil akkompagnere musikken. Dans med på gulvet eller sæt dig blot med et godt glas vin eller en øl og lyt med.

HVORNÅR: Mandag 9. juli klokken 19.30 i Pavillonen ved Karens Minde. Dørene er åbne fra kl. 19-22, idet aftenen samtidig er salon for københavnske tangodansere. Fra klokken 18.00-19.00 er der introduktion til tangodansen. Billetter til denne del sælges i døren og koster 50 kroner (koncerten er ikke inklusiv)

HVORDAN: Billetter til koncerten koster 100 kroner, og de sælges ligeledes kun i døren.

 

MERE JAZZ I DET BLÅ SYDHAVNEN: Jazzen tager ud i Sluseholmens Blå

 

BLOOMY HOBNOB

HVEM: Kunstkollektivet Bloomy Hobnob skaber rum for kreativ udfoldelse og interaktion. Og denne tirsdag har de i samarbejde med Karens Minde Kulturhus skabt en aften, hvor du kan udforske eksperimenterende musik i forskellige genrer og i visuelle omgivelser, som bringer dig dybere ind i musikkens univers.

Tune ind til de kollektive og abnorme frekvenser og vær med til at skabe en magisk aften i selskab med Bwoy De Bhajan, Alvaro Suarez, DISCOSHAMAN & friends og Bonne nuit, Johnny.

HVORNÅR: 10. juli fra klokken 18.00-21.00 (dørene åbner klokken 17.00) i Pavillonen ved Karens Minde.

HVORDAN: Det er ganske gratis at være med på denne musikalske rejse.

 

D/TROIT

HVEM: Pavillonen skal bestå sin ultimative test som DANSE-pavillon, når Danmarks mest suveræne soul-band tænder op for en ufiltreret, rå funk-fest af den sjældne slags. I hvert fald på disse breddegrader. D/troit opstod i 2013, hvor Toke, Klaus, Stefan, Mads og Jackie besluttede, at de, trods deres noget blege kulør, vel nok kunne lave et soulband. Glæd dig til en eksplosiv blanding af soul, funk og kærlighed, som i særdeleshed har manglet i Danmark.

HVORNÅR: Onsdag 11. juli klokken 19.00 (dørene åbner klokken 18.00)i Pavillonen ved Karens Minde

HVORDAN: Billetter koster 120 kroner (100 kroner hvis man er medlem af Kulturhusforeningen i Sydhavnen.) Billetter købes på Billetto.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

VIND BILLETTER TIL SOMMERJAZZ I VALBY

Connie er vild med at klippe hunde