Clara Sofie og Karen Rosenberg fortolker blandt andet jazzlegenderne Ella Fitzgerald og Billie Holiday, når de sammen med pianist Thomas Clausen gæster Prøvehallen på søndag 8. juli. Pr-foto
in ,

VIND BILLETTER TIL SOMMERJAZZ I VALBY

PRØVEHALLEN. Sommertid i København er lig med jazzfestival, og i Valby kan bydelens eget musikselskab Cowbell Music fejre, at det er ti år siden, de første gang åbnede dørene til sommerjazzfestivalen. Det markerer de naturligvis med et brag af et koncertprogram ,der blandt andet finder sted i Prøvehallen i Valby. Vi bringer her overblik over denne uges lokale koncertmuligheder i Valby, hvor du også har mulighed for at vinde billetter til nogle af dem.

DEXTER GORDON REVISITED

HVEM: Den amerikanske saxofonist Dexter Gordon er et af jazzhistoriens store navne – en stilskaber, der mestrede beboppens høje tempo og melodiske frasering på linje med Charlie Parker, Dizzy Gillespie og Bud Powell. Han var i 1960’erne og 70’erne en del af det københavnske jazzliv, spillede ofte i Montmartre og cyklede rundt i Valby, hvor han boede gennem 14 år. I 2018 ville Dexter Gordon være blevet 95 år. Det fejrer Summer Jazz 2018 med en dag i Dexters ånd; festligt, swingende og med to koncerter med hvert sit tema og med musikere, der kender Dexter og hans musik. På scenen i Prøvehallen er nemlig de tre musikere: Alex Riel (trommer), Bo Stief (kontrabas) og Ole Kock Hansen (klaver), der ofte spillede sammen med Dexter og talte ham blandt deres venner. De tre får også selskab af Valbys egen saxofonist Benjamin Koppel.

HVORNÅR: 7. juli klokken 18.00 og 21.00 i Prøvehallen.

VIND BILLETTER: Avisen udlodder 5 x 2 billetter til koncerten. Send en mail til red@valbybladet.dk senest fredag 6. juli kl. 12.00 og skriv ’Dexter’ i emnefeltet. De heldige vindere får direkte besked.

 

MERE JAZZ I PÅ SLUSEHOLMEN: Jazzen tager ud i Sluseholmens Blå

 

A TAKE ON ELLA & BILLIE

HVEM: Cowbell Music har i år indbudt to af den danske popscenes store solister, nemlig Clara Sofie og Karen Rosenberg, som gæster Prøvehallen med deres friske fortolkninger af jazzlegenderne Ella Fitzgerald og Billie Holidays repertoire. De to sangerinder får selskab af Thomas Clausen, der er en af landets fineste pianister, som blandt andet har indspillet med Miles Davis og et hav af øvrige jazzstjerner. I Prøvehallen vil de to sangerinder både gå på hugst i jazzlitteraturens store mesterværker og også fremføre egne sange i nye, jazzede udgaver.

HVORNÅR: Søndag 8. juli klokken 20.00 i Prøvehallen

VIND BILLETTER: Avisen udlodder 5 x 2 billetter til koncerten med Clara Sofie, Karen Rosenberg og Thomas Clausen. Send en mail til red@valbybladet.dk senest fredag 6. juli kl. 12.00 og skriv ’Clara Sofie og Karen’ i emnefeltet. De heldige vindere får direkte besked.

 

MARCO MEZQUIDA / JESPER BODILSEN / MARTIN ANDERSEN

HVEM: Jesper Bodilsen har endnu engang samlet en trio med international format. Med sig har han Spaniens nye stjernepianist Marco Mezquida, der henrykker alle med sit utrolige touch og musikalske overskud. På trommer fuldendes trioen af danske Martin Andersen, der igennem årene har spillet med en række både danske og udenlandske superstjerner, fra Chano Dominguez over Kenny Werner til Benjamin Koppel og Dave Kikoski. Musikken er original tilsat enkelte standards, der nøje udvalgt viser trioens virtuose sammenspil og sans for både melodi og timing. Klavertrio når det er allerbedst.

HVORNÅR: Mandag 9. juli klokken 20.00 i Prøvehallen

VIND BILLETTER: Avisen udlodder 5 x 2 billetter til koncerten med Marco Mezquida, Jesper Bodilsen og Martin Andersen. Send en mail til red@valbybladet.dk senest fredag 6. juli kl. 12.00 og skriv ’Trio mandag’ i emnefeltet. De heldige vindere får direkte besked.

 

MERE JAZZ I SYDHAVNEN: Pavillonen ved Karens Minde giver den fuld jazz

 

DOBBELTKONCERT I PRØVEHALLEN

HVEM: Onsdag 11. juli er der dobbelt op på jazz i Prøvehallen. Klokken 19.30 viser Magnus Thuelund sit musikalske univers frem. Det er bygget på en kreativ og åben musikalsk dialog, hvor han med sine enkle kompositioner, klare melodier og solide grooves giver plads til samspil med ofte store internationale jazznavne. Til koncerten i Prøvehallen har han samlet Marc Mommass på tenorsax, Nikolaj Hess på klaver, Graig Earle på kontrabas og Karsten Bagge på Trommer. Når klokken så rammer 21.00 er det tid til en koncert med de to erfarne herrer Mark Linn og Søren Møller. Kendt fra Antoneli Orchestra, samarbejder med Thomas Blachmann og meget mere. Når de gæster Prøvehallen bliver det med deres fortolkning af nogle af de aller største sangskrivere.

HVORNÅR: Onsdag 11. juli klokken 19.30 og 21.00 i Prøvehallen

HVORDAN: Billetter koster 155 kroner i forsalg plus gebyr. I døren er prisen 220 kroner. Billetter kan købes på Billetlugen.dk

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Jazzen tager ud i Sluseholmens blå

Pavillonen ved Karens Minde giver den fuld jazz