in

Sådan får du en god julefrokost

Sæsonen for julefrokoster er både sjov og hyggelig – og til tider lidt pinlig. For mange betyder julefrokoster nemlig, at det ikke altid er lige sjovt at møde ind på arbejde dagen efter. Hvis du gerne vil undgå pinligheder og andre “bommerter” foran dine kollegaer, har vi her samlet 7 gode råd til at komme helskindet igennem firmajulefrokosten!

Julefrokoster foregår overalt i Danmark, og uanset om du skal til julefrokost i Esbjerg, København eller Skagen, så er vores råd yderst brugbare! V har samlet gode råd til både ansatte og chefer, som kan sikre en god og fornøjelig julefrokost – så I stadig kan se hinanden i øjnene mandag morgen.

1. Hold igen og tal ikke over dig

Det bedste råd er nok, at du bør holde igen med dit indtag af alkohol. På den måde kommer du ikke til at tale over dig – hverken over for din chef eller dine kolleger – hvilket gør mandag morgen noget nemmere at komme igennem. Hvad der sker til julefrokosten, bliver ikke til julefrokosten, og det er svært at genoprette en tillid, der er brudt.

2. Lad mobilen blive i lommen

Den her er dobbeltsidet! Lad din mobil blive i lommen for at undgå at komme til at tage nogle uheldige billeder, som i et fuldt øjeblik ender på de sociale medier. Det er ikke sikkert, at din kollega dagen efter synes, at det er lige så sjovt at se sig selv lave en bodytequila på en kollega, som det måske var aftenen før.

En firmajulefrokost er på samme vis en god anledning til at mingle og small-talke lidt, og ingen gider ham/hende, der sidder i hjørnet med sin telefon hele aftenen.

3. Tænk dig om, før du kysser en kollega

Du kan ikke styre, hvem du bliver forelsket i, men fordi du deler arbejdsplads med dine kolleger, bør du nok lige overveje en ekstra gang, om det er en god idé at kysse med en af dem. Det kan nemlig være svært at opretholde en god professionel relation mandag morgen med en kollega, som du kyssede på dansegulvet fredagen før.

Her gælder det gode udtryk “spis ikke der, hvor du skider” – eller den lidt mere elegante engelske version “don’t dip your pen in the company ink”.

4. Julefrokost er ikke lig carte blanche

.. til at gøre det, som du har lyst til. Selvom du måske tænker, at det er din fritid (hvilket selvfølgelig også er tilfældet), så befinder du dig stadig i en arbejdsmæssig kontekst eller en situation, som efterfølgende kan påvirke dit arbejde. Så det er en god ide at være bevidst om, at en julefrokost på arbejdet stadig er en arbejdsrelateret aktivitet – også selvom det foregår i din fritid.

5. Ingen kys fra (eller til) chefen

Ligesom det er en dårlig idé at kysse kollegaer imellem, er det ikke okay for chefen at kysse eller lægge an på sine ansatte. Hvor julefrokosten er et frirum for de ansatte, forholder det sig helt anderledes med chefen. Han/hun er nemlig stadig på arbejde, og derfor gælder der også andre regler for chefen. Derfor må du som chef aldrig bare give los – og det værste, du kan gøre, er at befamle en kollega eller indlede en åbenlys affære.


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Vælg den rigtige computer til studiestart

Hvor meget ved du egentlig om plastik?