in

Vælg den rigtige computer til studiestart

Efter sommerferien starter en masse unge mennesker på deres drømmeuddannelse. Og uanset om du skal tage en ungdomsuddannelse på ét af landets mange gymnasier, eller du er klar til at fortsætte karrierevejen på en videregående uddannelse, er det vigtigt med det rigtige udstyr. For du kommer til at tage et hav af noter – og der er en computer et uundværligt redskab.

Men hvad skal du overveje, inden du køber de næste tre, fem eller syv års trofaste elektroniske følgesvend? Det kan du blive meget klogere på her.

Mac eller Windows

Først og fremmest skal du tage stilling til, hvorvidt du vil tage din uddannelse med hjælp fra en Windows-PC eller en Mac. De to har forskellige styresystemer, og nogle foretrækker på den baggrund en PC, mens andre foretrækker en Mac.

Hvis du i forvejen har produkter fra Apple, kan det være en god idé at blive på den bane. På den måde kan du nemlig få alle dine devices til at arbejde sammen. En Mac-bærbar fås i forskellige modeller – alle med et stilrent design, som tiltrækker de fleste.

Selvom det kan være fristende at købe en meget billig bærbar, kan en dyrere variant vise sig at kunne betale sig i sidste ende. Pris og kvalitet hænger ofte sammen, og kaster du lidt flere penge efter en ny computer, viser den sig også typisk mere holdbar og stabil i drift.

Husk i øvrigt at anskaffe dig et cover til din nye bærbar, så du beskytter den mod ridser, slag og skrammer. Det er her vigtigt, at coveret passer nøjagtig til modellen. Hvis du eksempelvis har købt en Macbook Air 13, skal du altså have fat i et Macbook Air 13 cover.

Behov og ønsker til ydeevne

Det er samtidig vigtigt at finde ud af, hvad din nye bærbare overhovedet skal kunne. Det er derfor afgørende at se på, hvilken type studie du skal gå på. Er det en uddannelse, hvor du hovedsageligt skal tage noter, researche og skrive opgaver, kan du nøjes med en computer med en relativ lille hardware.

Skal du derimod studere noget med grafisk design og opsætning, er det en god idé at købe en bærbar med større hard- og software, for det kræver flere kræfter af computeren. Hvis du desuden ønsker at bruge computeren til spil og lignende i din fritid, skal du også gå efter en mere kraftfuld variant.

Skærmstørrelsen er vigtig

Når du skal have fat i din nye studiekammerat, er det også væsentligt at overveje skærmstørrelsen. Jo større skærmen er, desto mere fylder computeren naturligvis også. Samtidig er det også en indikation på, at den større computer tilmed er tungere.

Hvis du derfor gerne vil have en let computer, som det er nemt at smide i tasken og bære rundt på, er en skærmstørrelse 13 ofte et godt valg. Skærm og tastatur har begge en passende størrelse, der gør computeren til et effektivt arbejdsredskab, når du tager noter og skriver opgaver.

Men skal du bruge din bærbar til grafiske projekter, kan det være en fordel med en større skærm. Med den ekstra skærmplads bliver det nemlig lettere at se små finesser og visuelle detaljer, som er vigtige i den type af arbejde.


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Gode råd: Sådan vælger du det rigtige tøj til jagt

Sådan får du en god julefrokost