in

Gode råd: Sådan vælger du det rigtige tøj til jagt

Om du vil det eller ej, så kræver en succesfuld jagt det rigtige jagttøj. Står du og mangler tøj til jagt, er der nogle forhold, du skal huske på og overveje, så du undgår at ende med et fejlkøb. Du bør indstille dig på, at jagttøj ikke er en billig udgift, fordi kvalitet og funktion er afgørende for, om det fungerer, som det skal.

Hvilket vejr skal du jage i?

Når du skal investere i nyt jagttøj, er det eneste, du ikke kan forudse, hvordan vejret bliver. Derfor skal du også overveje, om du eksempelvis vil på jagt i regnvejr. For så skal dit tøj selvfølgelig kunne klare det.

Dernæst bør du også overveje, hvilken type jagt du skal på. Andejagt er bedst i blæsevejr, og derfor skal dit tøj gerne være vindtæt, så det passer til denne jagtform. Du finder et stort udvalg og adskillige guides, der kan hjælpe dig med at finde det helt rigtige jagttøj på Deerhunter.eu/da.

Camouflage er den bedste løsning

Langt de fleste jægere vælger at købe udgaver af camoufleret jagttøj – og det er der også en god grund til. I langt de fleste tilfælde vil det være det bedste valg, eftersom du skal være så usynlig som overhovedet muligt. Men når du bliver usynlig i dit camouflagetøj, kan det dog være en god idé at investere i et orange armbind, så dine medjægere kan se dig i buskadset.

Men alt efter, hvilken type jagt du skal på, skal dit tøj passe til anledningen. Under andejagt er det eksempelvis en god idé at undgå den orange farve på armbindet, da både duer og gæs nemt kan få øje på farven. Er der tale om andet vildt, er det ikke et problem, da det i højere grad er din bevægelse, der skaber opmærksomhed. Så længe du ligger stille, er det orange armbind ikke afslørende – så sørg for at investere i en god skydevest eller jakke, som er tilstrækkeligt camouflerende.

Hold varmen ved at tænke lag på lag

Mange har problemer med, at deres jagttøj ikke varmer nok på lange og kolde jagtdage. Det kan både være godt og skidt, fordi du ikke behøver at skifte dit jagttøj ud efter sæson.

Men du kommer altså ikke udenom at tænke i lag, når vejret bliver koldere. Det er nemlig den letteste og billigste måde at bruge dit jagttøj i forskellige sæsoner. Du bør som minimum tænke i tre lag: inderlag (undertøj af kvalitet, der passer til formålet), mellemlag (her gør en fleece det godt, mens en skjorte er god om sommeren) samt et tredje skallag, som skal være en jakke, der alt efter sæsonen er vandtæt eller foret. Med lag på lag kan du hurtigt selv styre temperaturen ved at smide et lag, når det bliver varmt – og omvendt når det bliver køligere.

Husk tilbehøret

En ting er tøjet – noget andet er tilbehøret, som også er nødvendigt for en god jagt. Husk derfor at få købt høreværn (især hvis dit gevær larmer ved affyring), kikkert (hvis du skal skyde duer, gæs, kaniner eller ænder, som kan være svære at få øje på) og et par skydebriller, så du ikke får snavs i øjnene.


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

»Faste elementer møver sig ind«

Vælg den rigtige computer til studiestart